search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:48
MENU CLOSE

Κομισιόν: Πτωτική τάση σημειώνει η διαφθορά στην ΕΕ

09.12.2019 19:55
«Χρυσά διαβατήρια»: Δίμηνη διορία δίνει η Κομισιόν σε Κύπρο και Μάλτα - Media

 

Πτωτική τάση σημειώνει η διαφθορά στην ΕΕ αλλά σημαντικός αριθμός (63%) επιχειρήσεων πιστεύει ότι εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ποσοστό μειώθηκε 75% σε σχέση με το 2013. Οι εταιρείες είναι επιφυλακτικές ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της διαφθοράς, με το 51% από αυτές να πιστεύει ότι τα διεφθαρμένα άτομα ή οι επιχειρήσεις δεν είναι πιθανό να συλληφθούν ή να καταγγελθούν στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα.

«Η διαφθορά υπονομεύει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, τα ίδια τα θεμέλια των ευρωπαϊκών κοινωνιών μας. Με την πάροδο του χρόνου, η επιρροή της οξύνει τις ανισότητες και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο ως Ένωση με την πάροδο των ετών, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις εθνικές αρχές, τους διεθνείς οργανισμούς, την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα για την εξάλειψη της διαφθοράς», δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιοχάνσον.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σημειώσει πρόοδο στην καταπολέμηση της διαφθοράς με νέους κανόνες για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης, καθώς και με τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς θα αποτελέσει βασικό στοιχείο του νέου κύκλου αναθεώρησης του κράτους δικαίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:47