28/01/2020 03:18:26

Επιβεβαίωση του «παγώματος» πώλησης των F-35 στην Τουρκία από τις ΗΠΑ

Επιβεβαίωση του «παγώματος» πώλησης των F-35 στην Τουρκία από τις ΗΠΑ - Media

 

Οριστικό μπλόκο στην πώληση μαχητικών F-35 στην Τουρκία βάζουν οι ΗΠΑ ως αντίποινα στην απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, με την επισημοποίηση της απόφασης να τιμωρηθεί η Τουρκία για την απόφαση αγοράς ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 λαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Με διακομματική συμφωνία των επιτροπών άμυνας της αμερικανικής Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων απαγορεύεται η πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Τουρκία

Η Επιτροπή Άμυνας της αμερικανικής Γερουσίας και η Βουλή των Αντιπροσώπων συμφώνησαν στο “πάγωμα” πώλησης των F-35 στην Τουρκία. Η συμφωνία έχει τη σημασία της καθώς η Γερουσία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς και η Βουλή των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς.

Η εισήγηση προς τον Τραμπ προβλέπει κι άλλες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. «Τιμωρώντας την Τουρκία» αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

«Punishing Turkey»

«Τιμωρώντας την Τουρκία», σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η NDAA (National Defense Authorization Act) εκφράζει την αίσθηση του Κογκρέσου ότι η απόκτηση από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο η Ουάσιγκτον αναφέρει ότι δεν είναι συμβατό με τις άμυνες του ΝΑΤΟ και απειλεί τα F-35, αποτελεί σημαντική συναλλαγή σύμφωνα με το νόμο περί κυρώσεων των ΗΠΑ.

Η Τουρκία, περιμένοντας εδώ και καιρό την απόφαση να επισημοποιηθεί, έχει ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία για την πιθανή αγορά μαχητικών αεροσκαφών. Παρόλα αυτά το όνειρο του Ερντογάν είναι η χώρα του κάποια στιγμή να καταστεί εξοπλιστικά αυτάρεσκη κατασκευάζοντας τα δικά της αεροσκάφη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.