search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:59
MENU CLOSE

ΚΤΕΟ: Υποχρεωτική η φωτογράφιση των χλμ. στα κοντέρ των οχημάτων

12.12.2019 17:28
ΚΤΕΟ: Υποχρεωτική η φωτογράφιση των χλμ. στα κοντέρ των οχημάτων  - Media

 

Υποχρεωτική είναι η φωτογράφιση του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων των οχημάτων από τα ΚΤΕΟ σε τρεις περιπτώσεις σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών. Αρχικά τα διανυθέντα χιλιόμετρα κάποιου οχήματος θα φωτογραφίζονται όταν περνά από ΚΤΕΟ για πρώτη φορά, πριν από την ταξινόμησή του για έκδοση άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα για πρώτη φορά ως μεταχειρισμένο και βέβαια σε κάθε επανέλεγχο όταν λήγει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου.

Οι μοναδικές περιπτώσεις στις οποίες δεν θα φωτογραφίζονται να χιλιόμετρα θα αφορούν μόνο σε επανελέγχους. Ειδικότερα η εγκύκλιος του Υπουργείου αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνσα με το Newsauto ότι: «Κατόπιν ερωτημάτων που υπεβλήθησαν στην Υπηρεσία μας από εταιρείες μηχανογράφησης και από ΚΤΕΟ της χώρας σχετικά με την υποχρέωση λήψης φωτογραφίας του πίνακα οργάνων του οχήματος, έτσι ώστε να εμφανίζεται ευκρινώς η αναγραφόμενη ένδειξη του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων κατά τον τεχνικό έλεγχο, σας διευκρινίζουμε τα εξής:

α) Στην υποπαράγραφο (δ) της παραγράφου (6) του άρθρου 2 της (1) σχετ. υ.α. και στην υποπαράγραφο (δ) της παραγράφου (6) του άρθρου 14 της (2) σχετ. υ.α., που αφορούν στους πίνακες με τον απαιτούμενο αριθμό ληφθέντων και αποστελλομένων φωτογραφιών ανάλογα με το είδος του διενεργούμενου ελέγχου, ορίζεται ότι η λήψη και αποστολή της φωτογραφίας (ΦΦ=04) του πίνακα οργάνων του οχήματος, έτσι ώστε να εμφανίζεται η ένδειξη του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων, απαιτείται όταν διενεργείται περιοδικός τεχνικός έλεγχος στις παρακάτω περιπτώσεις:

1) κατά τον διενεργούμενο για πρώτη φορά στο όχημα έλεγχο

2) κατά τον τεχνικό έλεγχο οχήματος πριν από την ταξινόμησή του για έκδοση άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα για πρώτη φορά ως μεταχειρισμένο και

3) κατά τον διενεργούμενο για επόμενη φορά στο όχημα έλεγχο, στη λήξη του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου.

β) Η ανωτέρω απαίτηση για τη λήψη και αποστολή της φωτογραφίας του πίνακα οργάνων του οχήματος, δεν υφίσταται για τον επανέλεγχο περιοδικού τεχνικού ελέγχου, για τον οποίο εξακολουθεί να ισχύει μόνο η υποχρέωση λήψης και αποστολής των φωτογραφιών (ΦΦ=01) και (ΦΦ=02) από τις σταθερές κάμερες.

γ) Όσον αφορά στους ειδικούς ελέγχους (αρχικούς και επανελέγχους αυτών) σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις των (1) και (2) σχετ. υ.α., δεν υφίσταται απαίτηση για λήψη και αποστολή της φωτογραφίας (ΦΦ=04) του πίνακα οργάνων του οχήματος και εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση λήψης και αποστολής των φωτογραφιών (ΦΦ=01) και (ΦΦ=02) από τις σταθερές κάμερες.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:59