search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:10
MENU CLOSE

Εφιαλτικό μυστήριο: Ποιος άνοιξε τον τάφο του «αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος» (Photos)

16.12.2019 16:04
Εφιαλτικό μυστήριο: Ποιος άνοιξε τον τάφο του «αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος» (Photos) - Media
 
Αν υπάρχει ένα όνομα στη μαύρη ιστορία του ναζισμού που προκαλεί ανατριχίλα ακόμα και σήμερα, αυτό είναι του Ράινχαρντ Χάιντριχ, του διαβόητου αξιωματικού των SS που θεωρείται ως ο «αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος».
 
Ο ίδιος ο Χίτλερ αποκαλούσε τον Χάιντριχ ως «ο άνθρωπος με την καρδιά από σίδηρο», ενώ ως σύμβουλος του αρχηγού των ναζί, ο αξιωματικός των SS συμμετείχε στο συμβούλιο του 1942 που σχεδίασε και υλοποίησε την «τελική λύση».
Όντας το νούμερο δύο της Γκεστάπο, πίσω μόνο από τον Χίμλερ, Χάιντριχ έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των στρατοπέδων εξόντωσης, ενώ τα παρατσούκλια που τον συνόδευαν ήταν «χασάπης» και «δήμιος».
 
Ο Χάιντριχ δολοφονήθηκε από Τσέχους πατριώτες το 1942 στην Πράγα, πράξη που οδηγεί τους ναζί στη διαβόητη σφαγή του Λίντιτσε, όπου εκτελούνται επί τόπου σχεδόν 270 άτομα.
 
Ο Χάιντριχ τάφηκε στο Βερολίνο, με τον τάφο του να μην έχει όνομα και σημάδια, προκειμένου να μην γίνει τόπος «προσκυνήματος» από νοσταλγούς του ναζισμού.
Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας ο τάφος του «χασάπη» Χάιντριχ στο νεκροταφείο των Aναπήρων ανοίχτηκε από αγνώστους την περασμένη εβδομάδα.
 
Το περιστατικό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές, γιατί όποιος το έκανε φαίνεται ότι είχε εσωτερική πληροφόρηση, ενώ γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι από τον τάφο δεν αφαιρέθηκε τίποτα.
 
Η έρευνα για το μυστηριώδες περιστατικό συνεχίζεται με τις αρχές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε νεοναζιστικές οργανώσεις.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01