search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:36
MENU CLOSE

Καυγάς Άδωνι με Περιφερειάρχες: «Επί ΣΥΡΙΖΑ παίρναμε περισσότερα λεφτά»

20.12.2019 19:26
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας είναι να έχουμε έως τα τέλη Μαρτίου το μοντέλο των ναυπηγείων της Σύρου - Media
 
Άναψαν τα αίματα μεταξύ των γαλάζιων περιφερειαρχών και των συναρμόδιων -για τη χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης- υπουργών.
 
Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή των Τάκη Θεοδωρικάκου, Χρήστου Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη, των υφυπουργών Άκη Σκέρτσου, Θόδωρου Σκυλακάκη και του γενικού γραμματέα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου, οι περιφερειάρχες ζητούσαν επιμόνως χρήματα για να κάνουν έργα.
 
Μάλιστα το πνεύμα της τοποθέτησής τους κινούνταν χοντρικά στη λογική «δώστε μας χρήματα για έργα για να μπορούμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση στις τοπικές κοινωνίες».
 
Ωστόσο οι απαντήσεις των υπουργών δεν φαίνεται να τους ικανοποιούσαν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα όταν –σύμφωνα με πληροφορίες- ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης είπε πως επί ΣΥΡΙΖΑ δίνονταν περισσότερα χρήματα στην αυτοδιοίκηση.
 
Οι πληροφορίες πάντως επιμένουν πως δεν ήταν ο μόνος περιφερειάρχης που έθεσε ουσιαστικά το ζήτημα, καθώς στην ίδια λογική τοποθετήθηκαν και άλλοι όπως ο Κώστας Αγοραστός, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γιώργος Χατζημάρκος, ο Σταύρος Αρναουτάκης κ.ά.
 
Η αιχμή αυτή πάντως από τον κ. Καχριμάνη είχε ως αποτέλεσμα να «εκραγεί» ο Άδωνις Γεωργιάδης και να ζητήσει το λόγο από τον περιφερειάρχη Ηπείρου.
 
Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Καχριμάνη να του πει συγκεκριμένα πόσα πήρε στο χέρι και όχι πόσα εγγράφονταν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ως κονδύλια που θα πήγαιναν στην περιφέρεια.
 
Η απάντηση του περιφερειάρχη ήταν πως το ποσό που έφτασε στην περιφέρεια ήταν το 30% από το συνολικό κονδύλι που προϋπολογιζόταν.
 
Κουβέντα στην κουβέντα, ωστόσο ο κ. Καχριμάνης αποχώρησε από την αίθουσα των συσκέψεων. Ωστόσο μετά τη σύσκεψη κατά ορισμένες πληροφορίες η παρεξήγηση λύθηκε και ο κ. Καχριμάνης με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων έδωσαν τα χέρια πριν μπουν στο ασανσέρ.
 
Το βέβαιο πάντως είναι πως οι περιφερειάρχες ότι θα λάβουν από χρηματοδότηση θα γίνει από τις αρχές του 2020 καθώς μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να κλείσει το τρέχον έτος χωρίς να προκύψουν δημοσιονομικές τρύπες.
 
Πηγή: in.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:35