search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:50
MENU CLOSE

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εκδώσει τον «Mr Bitcoin» στις ΗΠΑ

22.12.2019 19:18
Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εκδώσει τον «Mr Bitcoin» στις ΗΠΑ - Media

 

Να εκδώσει τον Ρώσο, Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστό και ως «Mr Bitcoin, στις ΗΠΑ ετοιμάζεται η Ελλάδα, όπως προκύπτει από νομικά έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ελληνικού υπουργείου, ο Ρώσος θα εκδοθεί στη Γαλλία και στη συνέχεια θα επιβιβαστεί σε πτήση για τις ΗΠΑ.

Και αυτό, διότι – παρότι ο επίσημος προορισμός είναι η Γαλλία – ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνταντίνος Τσιάρας ζήτησε από τον πρόεδρο των φυλακών, όπου κρατείται ο Βίνικ, να προετοιμάσει «τα έγγραφα μεταφοράς και να εγγυηθεί ότι ο Ρώσος θα παραδοθεί στην αστυνομία των ΗΠΑ και στη συνέχεια στη Ρωσία».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Τιμοφέι Μουσάτοφ, υποστήριξε ότι η επιστολή του κ. Τσιάρα επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θέλει να εκδώσει τον Βίνικ στις ΗΠΑ.

«Οι Γάλλοι δεν θα έρθουν γι’ αυτόν. Δεν επρόκειτο να το κάνουν. Τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι σχεδιαζόταν εξ αρχής η έκδοση στις ΗΠΑ» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, την Παρασκευή, ο Μουσάτοφ υπέβαλε αίτημα αναίρεσης της απόφασης έκδοσης στη Γαλλία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε απόφαση για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία. Προς το παρόν, δεν το έχουμε δει το έγγραφο. Οι φύλακες όμως το είδαν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των δικηγόρων επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε τέτοιο έγγραφο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, μιλώντας στο Sputnik, η δικηγόρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε ως «θανατική ποινή» την απόφαση έκδοσης.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι εκδόθηκε απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ πρώτα στη Γαλλία, ύστερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια στη Ρωσία. Αυτή είναι μια απόφαση θανατικής ποινής, όπως δήλωσε και ο ίδιος. Ως δικηγόρος του, θα ενεργήσω με κάθε νόμιμο τρόπο ώστε να αποτραπεί αυτό το έγκλημα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01