search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:11
MENU CLOSE

Συρία: Η ρωσική στρατονομία κατέλαβε βάση κοντά στη Ράκα που ελεγχόνταν από τους Αμερικανούς στρατιώτες  

26.12.2019 14:22
Η Τουρκία παραδέχεται: Περικυκλώθηκε ο στρατός μας στην Ιντλίμπ - Η κατάσταση είναι κρίσιμη - Media

 

Η ρωσική στρατονομία έθεσε υπό τον έλεγχό της μια βάση κοντά στην πόλη Ράκα της Συρίας, την οποία μέχρι και πριν από μερικές ημέρες χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές δυνάμεις, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Ράκα, την πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσα του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, στις αρχές του μήνα, καθώς η Μόσχα έσπευσε να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από την περιοχή.

Η βάση, ένα πρώην σχολείο στο χωριό Ταμ Σαμίν, βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, σε μια διασταύρωση που συνδέει την Ράκα με την κεντρική Συρία και τις βόρειες επαρχίες. Ο Αρμάν Μαμπέτοφ, ένας εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού, είπε στο Tass ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του θα ξεκινήσουν περιπολίες στη γύρω περιοχή από σήμερα Πέμπτη.

Το κανάλι του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Zvezda TV πρόβαλε ένα βίντεο στο οποίο δύο Ρώσοι υψώνουν τη ρωσική σημαία στη βάση και μια φάλαγγα οχημάτων της στρατονομίας μπαίνει στον χώρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:11