search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:08
MENU CLOSE

Γεννηματά για ΠτΔ: Δεν θα ψηφίσω κανένα πρόσωπο προερχόμενο από τη ΝΔ

30.12.2019 17:55
Γεννηματά για ΠτΔ: Δεν θα ψηφίσω κανένα πρόσωπο προερχόμενο από τη ΝΔ - Media

 

Τα χαρτιά της για την εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας, ανοίγει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο iefimerida.gr. Η ίδια δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα πρόσωπο που προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία. 

Παράλληλα, απαντά για το πόσο ευρεία είναι η γκάμα προσωπικοτήτων προερχόμενα από την κεντροαριστερά και μιλά για τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί: Από την Μαρία Δαμανάκη μέχρι τον Νίκο Αλιβιζάτο και τον Λουκά Παπαδήμο. Επιμένει επίσης ότι είναι κατάλληλοι για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα και οι τρεις διατελέσαντες πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος.

Σε ερώτηση για το αν νιώθει προσωπική ευθύνη που μια σειρά στελεχών του ΚΙΝΑΛ όπως π.χ οι Θεοχαρόπουλος,  Μωραΐτης, Μπίστης, Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη έφυγαν για ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά αγριεύει: «Κανένα κόμμα  και κανένας αρχηγός δεν μπορεί να εμποδίσει τον καιροσκοπισμό πολιτικών τυχοδιωκτών. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την πορεία αυτοεξευτελισμού του».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως ένδειξη αδυναμίας της κυβέρνησης στην συζήτηση για διπλές εκλογές ενώ απορρίπτει την συζήτηση για ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν είμαστε συμπλήρωμα για να βγαίνουν τα κουκιά στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ . Δεν μας αφορούν και δεν μας απασχολούν ούτε τυχόν εκβιασμοί του κ. Μητσοτάκη, ούτε τα γνωστά παιχνίδια του κ. Τσίπρα που ψάχνει συνεχώς για μπαλώματα στην δική του πολιτική κουρελού” τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η ίδια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Τουρκία του Ερντογάν και καλεί εκ νέου τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Λέει «ναι» σε σύνταξη συνυποσχετικού με την Τουρκία για καθορισμό υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ αλλά σημειώνει ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν σημαίνει εκπτώσεις επί  των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ολόκληρη η συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στο iefimerida.gr και τον Άγγελο Μόσχοβα:

1. Συναντηθήκατε πρόσφατα  με τον Κ. Σημίτη με θέμα την ένταση στις σχέσεις μας με την Τουρκία, στον απόηχο των αντιδράσεων του άρθρου του στα ΝΕΑ. Συμφωνείτε με την άποψη ότι η κυβέρνηση Καραμανλή απώλεσε την κεκτημένη δυναμική του Ελσίνκι;

Ναι, ο Κ. Σημίτης αποτύπωσε μια  ιστορική αλήθεια. H Σύνοδος Κορυφής του Ελσίνκι έχει αντικειμενικά καταγραφεί ως μια από τις κορυφαίες στιγμές της Ελληνικής διπλωματίας. Με συγκεκριμένα αποτελέσματα όπως η ένταξη της  Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η υποχρέωση της Τουρκίας να αποδεχθεί την προσφυγή στη Χάγη ως προϋπόθεση για την ένταξη της στην Ε.Ε, κάτι που αποτελούσε τότε στρατηγική επιλογή της. Έναν όρο, τον οποίο απεμπόλησε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2004 και επέτρεψε να προχωρήσει η έναρξη των συνομιλιών ένταξης της Τουρκίας. Χάθηκε έτσι μια μεγάλη ευκαιρία και όσα συμβαίνουν σήμερα δεν είναι καθόλου άσχετα με αυτό. 

2. Έχετε διατυπώσει την άποψη ότι  η μόνη οδός που υπάρχει είναι η προσφυγή στην Χάγη. Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, είναι ώριμες οι συνθήκες για συνυποσχετικό με την Τουρκία και την προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα;

Σήμερα έχουμε μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα στην περιοχή. Η Τουρκία έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή της στρατηγική και  εντείνει την αναθεωρητική και επεκτατική πολιτική της. Ο ρόλος των Η.Π.Α. δεν είναι όπως τον ξέραμε και η Ευρώπη δείχνει αδυναμία ουσιαστικής παρέμβασης. Ταυτόχρονα η Ελλάδα έχει δημιουργήσει νέες συμμαχίες – κρίσιμες για την ενεργειακή και αμυντική της ασφάλεια – με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Γαλλία. Παρά όμως το γεγονός ότι τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί, για την Ελλάδα πρέπει να παραμείνει βασικό στοιχείο Εθνικής Στρατηγικής η προσήλωση στην πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Επομένως το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και πλέον και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, πρέπει να επιμένουμε να προσεγγιστεί μέσω της προβλεπόμενης θεσμικής οδού με την σύνταξη σχετικού συνυποσχετικού. Να καταστήσουμε σαφές προς την Τουρκία, ότι η μόνη οδός που υπάρχει για την επίλυση της διαφοράς είναι η Διεθνής Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Ταυτόχρονα όμως να είναι σαφές ότι διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις επί  των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. 

3. Φοβάστε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία; Πού στοχεύει ο Ερντογάν;

Θεωρώ ότι δεν συμφέρει κανέναν μια τέτοια εξέλιξη. Όμως με την Τουρκία του Ερντογάν οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, σε εγρήγορση και επιφυλακή. Προσωπικά έχω  εμπιστοσύνη και στην διπλωματική αλλά και αμυντική ετοιμότητα της χώρας μας. Όμως σε καμμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται ούτε εφησυχασμός για αυτό η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η γεωπολιτική μας θέση και οι πρόσφατες εξελίξεις, δεν επιτρέπει μειώσεις των αμυντικών δαπανών της χώρας και σε αυτό αντιδράσαμε πρόσφατα, καταψηφίζοντας τις σχετικές μειώσεις στον προϋπολογισμό του 2020.

Η στόχευση του Ερντογάν είναι η δημιουργία δυσμενών τετελεσμένων προκειμένου να σύρει την Ελλάδα σε «διάλογο» με τους δικούς τους όρους. Για αυτό οφείλουμε να επιδείξουμε εκτός από ψυχραιμία και  αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε δυναμικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Με αρραγές εσωτερικό μέτωπο πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο με σαφείς κόκκινες γραμμές. Αυτό θα υπηρετούσε η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών που ζήτησα και επιμένω ότι είναι απαραίτητο να γίνει. Στη βάση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προτεραιοτήτων και προτάσεων που από την δική μας πλευρά παρουσίασα στη Βουλή. Καλώ  ξανά τον κ. Μητσοτάκη να ανταποκριθεί. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να συγκροτήσει ένα εθνικό μέτωπο για να αποτρέψει και να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις. 

4. Εκτιμάτε ότι υπάρχει πιθανότητα πρόωρων εκλογών και πότε;

Ο ελληνικός λαός έκανε πρόσφατα την επιλογή του.  Μια καθαρή απόφαση να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα. Η συζήτηση για πρόωρες εκλογές  φαίνεται ότι ξεκινά από την ίδια την Κυβέρνηση. Για να μην προλάβει να καταλάβει ο κόσμος ότι έφυγε «το χείρον» αλλά δεν βρήκε «το βέλτιστο».  Καθόσον τα μεγάλα θέματα της οικονομίας παραμένουν ανοιχτά, η κοινωνία εξακολουθεί να έχει μια δύσκολη καθημερινότητα, το προσφυγικό υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία και οι  ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε οριακό σημείο έντασης. Σε αυτές ιδιαίτερα τις συνθήκες τα θεσμικά παιγνίδια με ζαριές διπλών εκλογών, είναι και τυχοδιωκτισμός και σίγουρα ένδειξη αδυναμίας. Στο Κίνημα Αλλαγής δεν φοβόμαστε την κρίση του λαού. Τα διλήμματα με τις δυο όψεις της συντήρησης τελείωσαν. Στις επόμενες εκλογές, ο ελληνικός λαός  θα αναζητήσει μια τεκμηριωμένη πρόταση, πραγματικά προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας και εμείς εργαζόμαστε συστηματικά γι’ αυτό. 

5. Θα συναινούσατε -και υπό ποιες προϋποθέσεις- στο κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση απέναντι στη ΝΔ, αν «βγαίνουν τα κουκιά», δεδομένου ότι στις επόμενες εκλογές ισχύει η απλή αναλογική;

Εμείς έχουμε απαντήσεις και λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό και τη χώρα. Είμαστε δύναμη δημιουργίας και προόδου. Δεν είμαστε συμπλήρωμα για να βγαίνουν τα κουκιά στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ . Δεν μας αφορούν και δεν μας απασχολούν ούτε τυχόν εκβιασμοί του κ. Μητσοτάκη, ούτε τα γνωστά παιχνίδια του κ. Τσίπρα που ψάχνει συνεχώς για μπαλώματα στην δική του πολιτική κουρελού. Στις επόμενες εκλογές οι  πολίτες θα διαμορφώσουν νέους πολιτικούς συσχετισμούς, και θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν σημαντικά το Κίνημα Αλλαγής. 

6. Το ΚΙΝΑΛ κατά καιρούς «χορηγεί» στελέχη του τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ.  Nιώθετε και προσωπική ευθύνη που μια σειρά στελεχών που εμπιστευθήκατε όπως π.χ οι Θεοχαρόπουλος,  Μωραΐτης, Μπίστης, Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη έφυγαν; 

Κανένα κόμμα  και κανένας αρχηγός δεν μπορεί να εμποδίσει τον καιροσκοπισμό πολιτικών τυχοδιωκτών. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την πορεία αυτοεξευτελισμού του. Ως Πρόεδρος έχω την ευθύνη για την ανασυγκρότηση της παράταξης και όλες μου οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει.  Το Κίνημα είναι ρυθμιστής των εξελίξεων και στόχος μας είναι να ξαναγίνει πρωταγωνιστής. Είμαι υπερήφανη που διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της αυτόνομης πορείας της παράταξης και αποφασίσαμε να πορευτούμε με αυτούς που σέβονται αυτές τις αρχές. Δεν πορευόμαστε με αυταπάτες ούτε με πολιτικές απάτες. Νιώθω δικαιωμένη που για κάθε στέλεχος που έψαξε αλλού να καλύψει τις προσωπικές του ματαιοδοξίες, έχουμε σήμερα δεκάδες στελέχη πρώτης γραμμής από τη νέα γενιά, μαζί με ιστορικές μορφές της παράταξης της πραγματικής Αλλαγής στην Ελλάδα, να δίνουν μαζί το δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα αναγέννησης της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας.

7. Τι απαντάτε στον κ. Τσίπρα αλλά και σε πολλούς άλλους που διαλαλούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 31,5% είναι πλέον η έκφραση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και όχι το ΚΙΝΑΛ του 8%;

Η Κεντροαριστερά δεν είναι μια ταμπέλα ή σημαία ευκαιρίας. Πραγματικός και  μοναδικός εκφραστής των αρχών, των ιδεών και των αξιών αυτού του χώρου είναι το Κίνημα Αλλαγής. Η συνέχεια και εξέλιξη της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης στη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημιούργημα της κρίσης, καβάλησε το κύμα της οργής.  Με την πολιτική του και τη συνεργασία του με την ακροδεξιά και την καραμανλική συνιστώσα απέδειξε στην πράξη ότι είναι μια άλλη όψη της συντήρησης. Το 31,5% που πήρε στις εκλογές, αποτέλεσμα της πόλωσης,  δεν αντανακλά πραγματικούς πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς. Το είδαμε στις ευρωεκλογές, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς χώρους, το βλέπουμε και τώρα στις δημοσκοπήσεις που μακριά από την εξουσία και χωρίς ταυτότητα και προσανατολισμό, ξεφουσκώνουν. Είναι θέμα χρόνου νομοτελειακά να  προσγειωθεί στο πραγματικό πολιτικό και εκλογικό του μέγεθος. Το Κίνημα Αλλαγής αργά αλλά σταθερά κερδίζει έδαφος. 

8. Υπάρχει περίπτωση να συναινέσετε αν η ΝΔ  – όπως μπορεί πλέον μετά την Αναθεώρηση του Συντάγματος –  προτείνει πρόσωπα από τον χώρο της, όπως οι κ.κ. Παυλόπουλος, Καραμανλής, Σαμαράς, Αβραμόπουλος; Και αν το αποκλείετε ποια θα είναι η δική σας πρόταση;

Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί πράγματι να αξιοποιήσει την λευκή επιταγή που του παρέδωσε  ο κ Τσίπρας με την συνταγματική αναθεώρηση και να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας με την κυβερνητική κοινοβουλευτική του πλειοψηφία. Αν  η τελική επιλογή του γίνει με κριτήριο τις εσωκομματικές διευθετήσεις με τις πολυποίκιλες πτέρυγες της ΝΔ, εμείς προφανώς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Τα ονόματα εξάλλου που αναφέρατε δεν ενώνουν ούτε την ΝΔ πόσο μάλλον το σύνολο του ελληνικού λαού. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε την δική μας πρόταση, με πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που θα εκφράζει την ανάγκη για ισορροπία στο πολιτικό σύστημα και την εθνική συνεννόηση  που σήμερα είναι επιτακτικά αναγκαία. Δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση η ονοματολογία. Θα τοποθετηθούμε την κατάλληλη ώρα, κρίνοντας και προτείνοντας.

9. Επιμένετε ότι προϋπόθεση να συναινέσετε στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να προέρχεται από τον χώρο της ευρύτερης Προοδευτικής παράταξης.  Πόσο ευρεία είναι αυτή η γκάμα; Περιλαμβάνονται και πρόσωπα όπως π.χ ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Λουκάς Παπαδήμος ή η Μαρία Δαμανάκη;

Ναι, επιμένω και η γκάμα είναι ευρεία. Σας είπα ήδη κ. Μόσχοβα ότι δεν είναι η ώρα της ονοματολογίας. Υπάρχουν πολλά κατάλληλα πρόσωπα  στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο όμως η συζήτηση επί ονομάτων αυτή την στιγμή δεν βοηθάει. Αντίθετα αποπροσανατολίζει. 

10. Παρ’ όλα αυτά όμως προτείνατε ήδη και τους τρείς πρώην Προέδρους του ΠΑΣΟΚ – τους  Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλο – ως κατάλληλους για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι τρείς πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ συνιστούν και οι τρείς πολιτικά μεγέθη που δεν «χωράνε» σε λίστες και σενάρια για παραπολιτική κατανάλωση. Ακριβώς γι’  αυτό το λόγο επανέλαβα ότι θεωρώ δεδομένο και αυτονόητο ότι με βάση την εμπειρία, το έργο, την προσφορά και τις ικανότητές τους, υπερκαλύπτουν όλα τα κριτήρια να υπηρετήσουν με επιτυχία το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

11. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέες φοροελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό του 2020. Γιατί καταψηφίσατε;

Ο προϋπολογισμός του 2020 επιβεβαιώνει  πως η Κυβέρνηση βαδίζει χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία, δεν έχει στρατηγική για την ανάπτυξη. Η Νέα Δημοκρατία παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού. Διατηρεί αμαχητί τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι φοροαπαλλαγές είναι αμελητέες για τη μεσαία τάξη. Οι υψηλοί έμμεσοι φόροι που επιβαρύνουν καθημερινά τα νοικοκυριά παραμένουν. Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, οι δημόσιες επενδύσεις, κοινωνικές δαπάνες δεν αποτελούν προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Και βέβαια είναι εκτός τόπου και χρόνου η μείωση των αμυντικών δαπανών στην παρούσα συγκυρία. Εμείς όμως μαζί με την τεκμηριωμένη διαφωνία μας στον προϋπολογισμό, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις με στοχευμένες ρεαλιστικές παρεμβάσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μεσαίων αλλά και πιο αδύναμων στρωμάτων, που θέλουν επιτέλους αξιοπρέπεια στη ζωή τους με καλές δουλειές και βιώσιμες κοινωνικές υπηρεσίες.

12.   Αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα μια σφοδρή πολιτική σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της δημόσιας τάξης και των αστυνομικών παρεμβάσεων. Εσείς είστε και στο θέμα αυτό κάπου ενδιάμεσα; Ποια είναι η δική σας θέση;

Εμείς λέμε όχι στην ανομία, ναι στην ασφάλεια, αλλά όχι στην κατάχρηση εξουσίας. Ο νόμος είναι για όλους. Λέμε καθαρά ότι οι πολίτες δικαιούνται και απαιτούν ασφάλεια στη ζωή τους. Δυστυχώς πάνω σε αυτό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν ένα νέο διχασμό. Χωρίζουν τους πολίτες με διάκριση της βίας. Η βία όμως στη δημοκρατία , από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει θέση.   Η θέση μας είναι καθαρή, δεν είμαστε κάπου ενδιάμεσα, είμαστε απέναντι στη βία , όπως και απέναντι σε κάθε φαινόμενο αστυνομικής αυθαιρεσίας. Το τονίζω ιδιαίτερα γιατί στα πρόσφατα γεγονότα αποδείχθηκε ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας. Η αποτυχία προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών κεκτημένων, οδηγεί και σε στοχοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας.  Και σε τελευταία ανάλυση δεν εξυπηρετείται ο στόχος της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.  

Η δημόσια ασφάλεια εξάλλου δεν περιορίζεται στο κέντρο της Αθήνας, σημαίνει προστασία παντού από το καθημερινό έγκλημα, την ανομία, την καταπάτηση του δημόσιου χώρου, τα ναρκωτικά, την πορνεία, το λαθρεμπόριο. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη αντεγκληματική πολιτική και εμείς είμαστε έτοιμοι και διατεθειμένοι να συμβάλλουμε σε αυτό.

13. Μιλήσατε στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για «μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια». Τι εννοείτε; Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε διαγραφές;

Προχωράμε μπροστά βάζοντας την πολιτική στο προσκήνιο. Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διαψεύσαμε πολλές Κασσάνδρες. Κλείσαμε εκκρεμότητες από το παρελθόν και κοιτάμε δυναμικά στο μέλλον. Με δράσεις και νέες πρωτοβουλίες. Με θεματικές συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, με την συγκρότηση των τομέων πολιτικής, με την συνδιάσκεψη και το ιδρυτικό συνέριο της νεολαίας μας. Με εξορμήσεις των στελεχών σε κάθε γωνιά της χώρας θα συναντηθούμε με τους πολίτες, να μας νιώσουν ξανά κοντά , στήριγμα και αποκούμπι στα προβλήματα τους.  Εντείνοντας την κοινοβουλευτική μας δράση με πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το ρόλο μας ως μαχητική αλλά και προγραμματική αντιπολίτευση. Σε αυτή την προσπάθεια έχουν θέση και ρόλο όλα τα στελέχη μας.

14. Στο συνέδριο επίσης δηλώσατε ότι θα περιμένετε τον αντίπαλό σας για την ηγεσία το 2021. Αυτό σημαίνει ότι προτίθεστε να  είστε ξανά υποψήφια; 

Ναι. Αυτό όμως που προέχει τώρα είναι να κάνουμε το Κίνημα Αλλαγής ακόμα πιο  δυνατό, πιο αποδοτικό στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων. Να ολοκληρώσουμε δηλαδή αυτό που πολλοί θεωρούσαν ουτοπία όταν ανέλαβα την εντολή και την ευθύνη της διάσωσης, ανασυγκρότησης και μετεξέλιξης της παράταξης μας . Προχωρήσαμε αρκετά από τότε, σε δύσκολο και ανηφορικό δρόμο με σταθερά βήματα, όμως ο τερματισμός είναι ακόμα μακριά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:03