search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:14
MENU CLOSE

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο 10!

07.01.2020 09:44
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο 10! - Media

 

 

Προφανώς δεν περιμέναμε την χθεσινή συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκπομπή 10 της ΕΡΤ για να μάθουμε ότι πρόκειται για μια ηγετική μορφή στην χάραξη ενός ολοκληρωμένου εθνικού αφηγήματος που βασίζεται σε μια βαθιά πολιτική, επιστημονική και ιστορική γνώση. Ο πολιτικός λόγος του Βενιζέλου σε συνδυασμό με την πολύπλευρη συγκρότησή του, αναδεικνύουν έναν διανοούμενο που μπορεί να κινηθεί άνετα σε όλα τα γνωστικά πεδία σε υψηλότατο επίπεδο. Σήμερα, το σύνολο του πολιτικού συστήματος, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, οι άνθρωποι που χαράσσουν την τρέχουσα πολιτική της χώρας, κρέμονται κυριολεκτικά από τα χείλη του παρακολουθώντας επισταμένα τις καίριες δημόσιες παρεμβάσεις του σε συνεντεύξεις και στις εκδηλώσεις του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση.

Ο πολιτικός λόγος του Βενιζέλου αντιπαρατάχθηκε τα τελευταία χρόνια σθεναρά και δυναμικά, δίχως ποιοτικές εκπτώσεις με την πιο επιθετικά χυδαία έκφραση του λαϊκισμού καταφέρνοντας στο τέλος να αναβαθμίσει εντυπωσιακά τον δημόσιο διάλογο στη χώρα μας. Σε κάθε του παρέμβαση δημιουργεί ένα υπερπαραταξιακό πολιτικό πλαίσιο, μια νέα και σύγχρονη αντίληψη στο τρόπο που προσλαμβάνουμε και αφομοιώνουμε την πραγματικότητα στο σύνολο της.

Ο Βενιζέλος και εκτός Βουλής αποτελεί πρότυπο πολιτικού ανδρός και με την ιδιότητά του αυτή αναβαθμίζει την έννοια της πολιτικής και της δημοκρατίας ευρύτερα καθώς αναδεικνύει την δυναμική και το κύρος του ενεργού πολίτη που βρίσκεται στον αντίποδα του «ψηφοφόρου». Το μεγάλο μάθημα που παραδίδει είναι ότι η πολιτική βρίσκεται παντού στην καθημερινότητά μας και ότι ο ενεργός πολίτης μπορεί να συμβάλει και να καθορίσει την πολιτική πραγματικότητα.

Ωστόσο, η απουσία του Βενιζέλου από το κοινοβούλιο αποτελεί από μόνη της ένα ζήτημα ευρύτερου πολιτικού προβληματισμού που υπερβαίνει τις μικρόψυχες κομματικές σκοπιμότητες και τα γελοία πρόσωπα που τις υπηρετούν όταν μοιραία όσο και αδυσώπητα όλα αυτά -πολιτικές και πρόσωπα…- κρίνονται συγκρινόμενα με εκείνον κάτω από το ανελέητο φως της Δημοκρατίας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01