search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:45
MENU CLOSE

Επαναστατικό σχέδιο αεροπλανοφόρου εξετάζει η Ρωσία (Photos)

07.01.2020 18:37
Επαναστατικό σχέδιο αεροπλανοφόρου εξετάζει η Ρωσία (Photos) - Media

 

Με δεδομένο ότι το διαβόητο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, είναι γερασμένο και βγάζει συνεχώς προβλήματα, η Μόσχα προσπαθεί να βρει τρόπο να το αντικαταστήσει με τρόπο που να διασφαλίζει και την θαλάσσια παρουσία της αλλά και μια πιο οικονομική προσέγγιση στο ζήτημα.

Σύμφωνα με το National Interest, το οποίο επικαλείται το Navy Recognition, η Μόσχα εξετάζει μια επαναστατική προσέγγιση στα αεροπλανοφόρα, καθώς ένα σχέδιο που φαίνεται να προκρίνεται είναι η κατασκευή ενός σκάφους τύπου καταμαράν, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει αεροσκάφη και θα είναι το πρώτο του είδους του.

Πρόκειται για το πρότζεκτ «Ελαφρύ Αεροπλανοφόρο Κρίλοφ», το οποίο θα έχει σχεδιασμό ημι-καταμαράν, με εκτόπισμα 40 ως 45 χιλιάδων τόνων (σχεδόν το μισό των αμερικανικών αεροπλανοφόρων κλάσεως Φορντ) και με φαρδύ κατάστρωμα, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει 24 ως 28 Su-33 και MiG-29K, τέσσερα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και περίπου 10-12 ελικόπτερα Ka-27.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα καταμαράν επιτυγχάνουν μεγαλύτερες ταχύτητες από τα συμβατικά αεροπλανοφόρα, ωστόσο, από την άλλη έχουν δυσκολίες όταν η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη, καθώς έχουν την τάση να «βυθίζονται» στα κύματα και να ανατρέπονται. Μένει να φανεί αν το σχέδιο θα προχωρήσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01