search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:54
MENU CLOSE

Ποιες αεροπορικές σταματούν να πετούν στον ιρανικό εναέριο χώρο

08.01.2020 15:44
Ποιες αεροπορικές σταματούν να πετούν στον ιρανικό εναέριο χώρο - Media

 

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν είτε ότι μεταβάλλουν τα δρομολόγιά τους για να αποφύγουν πτήσεις πάνω από τον ιρανικό εναέριο χώρο, είτε ότι ακυρώνουν τελείως συγκεκριμένες πτήσεις.

Σε δραστικές λύσεις προχωρούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, μετά την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και τα ιρανικά αντίποινα προς τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το insider.gr η μια μετά την άλλη κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν είτε ότι μεταβάλλουν τα δρομολόγιά τους για να αποφύγουν πτήσεις πάνω από τον ιρανικό εναέριο χώρο, είτε ότι ακυρώνουν τελείως συγκεκριμένες πτήσεις.

Ήδη η Singapore Airlines, η Qantas, η China Airlines, η Lufthansa και η Malaysia Airlines ανακοίνωσαν ότι αποφεύγουν τις πτήσεις πάνω από τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Ακύρωση πτήσεων από την Emirates

Από την πλευρά της η Emirates ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με κυβερνήσεις και αρμόδιες αρχές. Μπορεί να υπάρξουν και νέες αλλαγές στις πτήσεις μας, αν απαιτηθεί», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Emirates.

Τα βήματα των άλλων αεροπορικών εταιρειών

Σε επικοινωνία της με το CNBC, η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι λόγω των τελευταίων εξελίξεων, αναπροσαρμόζονται τα δρομολόγια πολλών πτήσεων, ώστε τα αεροσκάφη να μην πετούν στον ιρανικό εναέριο χώρο.

Η China Airlines ανακοίνωσε ότι σταματάει να πετάει πάνω από το Ιράν και το Ιράκ, λόγω των εντάσεων, ενώ σε τροποποιήσεις των δρομολογίων της προχώρησε και η Qantas.

Η British Airways γνωστοποίησε στο CNBC ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές ανά τον κόσμο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεών της, ενώ η Lufthansa επιβεβαίωσε ότι ακυρώθηκαν για σήμερα οι πτήσεις από και προς την Τεχεράνη.

EVA Air και Malaysia Airlines ανακοίνωσαν επίσης ότι αποφεύγουν να πετούν στον ιρανικό ουρανό, ενώ σε τροποποιήσεις των δρομολογίων της προχωρά και η Air Canada.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48