23/02/2020 07:20:30

Στην Άγκυρα μεταβαίνει ο ΓΓ του υπ. Εξωτερικών - Σενάρια επανεκκίνησης ελληνοτουρκικού διαλόγου

Στην Άγκυρα μεταβαίνει ο ΓΓ του υπ. Εξωτερικών - Σενάρια επανεκκίνησης ελληνοτουρκικού διαλόγου - Media

 

Στην Άγκυρα μεταβαίνει αύριο ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης στο πλαίσιο των «τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων» του ελληνικού με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρέσβυς Δεμίρης θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ ο οποίος τυπικώς είναι ομόλογος του Έλληνα υπηρεσιακού γενικού γραμματέα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στις συνομιλίες θα τεθούν διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα στο πλαίσιο των τακτικών διαβουλεύσεων.

Ωστόσο, με δεδομένη την ατζέντα των ελληνοτουρκικών θεμάτων όπως έχει διαμορφωθεί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ο πρέσβυς Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο Τούρκος υφυπουργός Σεντάτ Ονάλ αναμένεται να αναζητήσουν τρόπους για την επανέναρξη του διαλόγου της Αθήνας με την Άγκυρα χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η συζήτηση επί θεμάτων υψηλής σημασίας στο φόντο της προσπάθειας της γειτονικής χώρας να οριοθετήσει θαλάσσιες χώνες με τη Λιβύη. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.