02/10/2020 01:46:28

Μακρόν όπως Σαμαράς: «Μαύρο» σε δύο κρατικά κανάλια

Μακρόν όπως Σαμαράς: «Μαύρο» σε δύο κρατικά κανάλια  - Media

 

Με δύο κανάλια λιγότερα αναμένεται να μείνει η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας, όπως αποκαλύπτει το e-tetradio.

Στις 9 Αυγούστου θα κατεβάσουν τους διακόπτες τους το France 4 που απευθύνεται στο νεανικό κοινό, και το France Ô που προβάλλει πρόγραμμα από τις γαλλικές αποικίες.

Η κίνηση αυτή, που ήταν στα σκαριά από το καλοκαίρι του 2018, έγινε για να εξοικονομηθούν περί τα 160 εκατομμύρια ευρώ στην France TV μέχρι το 2022, ενώ περικοπές ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ θα γίνουν και στην Radio France.

Τόσο το France 4 όσο και το France Ô θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται -σε διαφορετική μορφή- μόνο στο internet.

Ειδικότερα, το νεανικό κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης θα «απορροφηθεί» από την ψηφιακή πλατφόρμα «Okoo», που λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο και περιλαμβάνει προγράμματα ανάλογου ύφους από όλους τους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.

Έτσι, η γαλλική δημόσια τηλεόραση θα μείνει μόνο με 5 βασικά προγράμματα. Το La 1ère (δίκτυο περιφερειακών καναλιών και ραδιοσταθμών στις αποικίες), το France 2 (γενικής στόχευσης), το France 3 (δίκτυο περιφερειακών σταθμών, γενικής στόχευσης), το France 5 (ντοκιμαντέρ, talk shows) και το France Info (αμιγώς ενημερωτικό).

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.