31/05/2020 04:38:45
23.2.2010

Ο Ομπάμα πέρασε από τη Γερουσία σχέδιο νόμου για θέσεις εργασίας

Ο Ομπάμα πέρασε από τη Γερουσία σχέδιο νόμου για θέσεις εργασίας - Media

Μετά από έντονες πιέσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξασφάλισε την υπερψήφιση από τη Γερουσία ενός πακέτου μέτρων ύψους 15 δισεκατομυρίων δολαρίων, που έχει στόχο να ευνοήσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα μέλη της Γερουσίας υπερψήφισαν - με 62 ψήφους υπέρ, έναντι 30 κατά - τον τερματισμό των διαδικαστικών συζητήσεων κι έτσι ο Ομπάμα χαιρέτισε την έγκριση του σχεδίου νόμου που "αντιμετωπίζει τις οικονομικές προκλήσεις της χώρας".

Το ενδιαφέρον είναι ότι το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε από 55 γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος και δύο ανεξάρτητους, αλλά χρειάστηκε η ενίσχυση πέντε Ρεπουμπλικανών για να ξεπεράσει το απαιτούμενο όριο των 60 ψήφων.

Ενας από τους Ρεπουμπλικανούς ήταν ο Σκοτ Μπράουν, ο οποίος πρόσφατα εξασφάλισε την έδρα της Μασαχουσέτης, την οποία έχασαν οι Δημοκρατικοί, με  αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στις ψηφοφορίες που χρειάζονται ενισχυμένη πλειοψηφία.

Το σχέδιο νόμου επιτρέπει τη διάσωση ή τη δημιουργία 1,3 εκατομυρίων θέσεων  εργασίας και ψηφίζεται τη στιγμή που αρκετοί Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές ανησυχούν γιατί το υψηλό ποσοστό ανεργίας, που παραμένει στο  9,7%, μπορεί να υπονομεύσει τη θέση τους, στις ενδιάμεσες εκλογές του  Νοεμβρίου και να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων που είναι σήμερα ευνοϊκή για τον Ομπάμα.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει την ίδρυση σχολείων καθώς και έργα στον τομέα της  ενέργειας. Ακόμη τη χρηματοδότηση αυτοκινητόδρομων και γεφυρών, ενώ  προσφέρει στους επιχειρηματίες απαλλαγή φόρου ύψους 5.000 δολαρίων αν  προσλάβουν εργαζόμενο που παρέμεινε άνεργος για τουλάχιστον έξι μήνες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ανεργίας, ενώ περίπου  30 εκατομύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 20% της εργατικής δύναμης, θεωρούνται  υποαπασχολούμενοι, που σημαίνει ότι παραμένουν είτε άνεργοι ή μπορούν να  βρουν μόνο μερική απασχόληση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.