search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:01
MENU CLOSE

Ηλεία: Πώς εξιχνιάστηκε ληστεία με λεία-μαμούθ 1 εκατ. ευρώ έναν χρόνο μετά

15.01.2020 15:59
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη - Media

Στην εξιχνίαση ληστείας που σημειώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας σε βάρος πλανόδιου χρυσοχόου, προχώρησαν μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομική της ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει μέσα από το αυτοκίνητο του χρυσοχόου έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, τα οποία κατείχε ο 52χρονος, προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας, ενώ η αξία τους ανέρχονταν σε τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της κλοπής, του εμπρησμού, της παράβασης του νόμου για τα όπλα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος ενός 43χρονου αλλοδαπού και μίας 42χρονης ημεδαπής.

Οι δύο κατηγορούμενοι τα ξημερώματα της 30ης Δεκεμβρίου του 2018 από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους κρατώντας πυροβόλα όπλα και μαχαίρι έφτασαν με δύο αυτοκίνητα στο πατρικό του 52χρονου χρυσοχόου και το διέρρηξαν.

Υπό την απειλή όπλου και ασκώντας σωματική βία, ακινητοποίησαν τους συνοίκους τραυματίζοντας μάλιστα τον 52χρονο και τη μητέρα του. Στη συνέχεια αφαίρεσαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου από τον 52χρονο.

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν κλεμμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κοντά στον οικισμό Αγίας Τριάδας Ηλείας, ολοσχερώς κατεστραμμένο από εμπρησμό.

Πριν από τη ληστεία, όπως μεταδίδει το ileialive.gr, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στην εθνική οδό Τριπόλεως-Πύργου, μοτοσικλέτα που είχε καταστραφεί με εμπρησμό και είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής, για την οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης της σε προπαρασκευαστικές ενέργειες της ληστείας.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η 42χρονη τον Ιανουάριο του έτους 2019, είχε πωλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των κλεμμένων κοσμημάτων. Οδηγίες για την πώληση λάμβανε από τον 43χρονο αλλοδαπό τον οποίο και ενημέρωνε για τις συναλλαγές.

Πηγή: sputniknews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:00