search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:09
MENU CLOSE

Επίθεση ΚΙΝΑΛΛ σε κυβέρνηση για εκλογικό νόμο και Βερολίνο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2108
16-1-2020
18.01.2020 04:00
kinal-5.jpg

 

Ισχυρά «πυρά» με στόχο το κυβερνητικό στρατόπεδο εκτόξευσε το Κίνημα Αλλαγής σε επίπεδο εθνικών θεμάτων για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου αλλά και για κορυφαία ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας, όπως ο νέος εκλογικός νόμος που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη Φώφη Γεννήματα να ξεκαθαρίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα τον καταψηφίσει στη Βουλή. 
«Η Ελλάδα είναι απούσα από τη συνάντηση του Βερολίνου για το θέμα της Λιβύης ενώ συμμετέχουν Τουρκία, Αλγερία και Κονγκό. Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό. Και δεν την απαλλάσσουν οι διαπιστωμένες αβελτηρίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Την είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής, που τονίζει την απουσία της χώρας μας από κομβικές συζητήσεις που αναμένεται να παραγάγουν δεδομένα για τη Λιβύη και τη συμφωνία της με την Τουρκία. 

«Όχι» από Γεννήματα 
Την ίδια στιγμή η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, με αφορμή την κυβερνητική πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο. «Η Ν.Δ. συνεχίζει τη συντηρητική λογική των πλαστών αυτοδυναμιών και του τεχνητού δικομματισμού. Είναι λογική που συντηρεί την πόλωση και διχάζει τον λαό μας» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του συντονιστικού της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. 
«Γι’ αυτό και καταψηφίζουμε την πρότασή της. Ο Κ. Μητσοτάκης με την πράξη του αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Ο ελληνικός λαός θα καταλάβει πολύ γρήγορα ότι έφυγε το χείρον, αλλά δεν ήρθε το βέλτιστον», δήλωσε. «Οι πολίτες στις εκλογές θα δώσουν τη δική τους απάντηση, θα ακυρώσουν με την ψήφο τους την προσπάθεια για κατασκευασμένες πλειοψηφίες. Θα ανοίξουν τον δρόμο για πραγματικά προοδευτικές λύσεις με το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή», πρόσθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

«Άδικο σύστημα»
Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής η Ν.Δ., με τον νέο εκλογικό νόμο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή σε λίγες μέρες, «επιχειρεί να επιβάλει ένα τέτοιο σύστημα για να εκβιάσει και πάλι την ψήφο των πολιτών. Αλλά οδηγεί σε αδύναμες κυβερνήσεις λαϊκής μειοψηφίας, που αδυνατούν να προχωρήσουν στις αλλαγές που χρειάζεται σήμερα η χώρα και απλά αναπαράγουν τα αδιέξοδα». 
Ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει πως «αυτή τη λογική, αυτή την πρόταση το Κίνημα Αλλαγής την αρνείται και την καταψηφίζει. Είναι ένα άδικο σύστημα που παραμορφώνει τη λαϊκή βούληση και απαντά μόνο στις αγωνίες και τις φοβίες του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ., αλλά δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις προοπτικές του ελληνικού λαού». Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει μάλιστα πως «ανεξάρτητα από τη δική μας στάση οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν οι 200 ψήφοι για να αλλάξει άμεσα ο εκλογικός νόμος όπως επιβάλλει το Σύνταγμα». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01