search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:40
MENU CLOSE

Συρία: Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

16.01.2020 20:52
Συρία: Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου - Media

 

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν εξερράγη μια βόμβα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο σε μια περιοχή της βόρειας Συρίας, που τελεί υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

«Τρεις στρατιώτες μας σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ελέγχου οδικής κυκλοφορίας», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι η επίθεση συνέβη στην πόλη Σουλούκ, κοντά στο Τελ Αμπιάντ, σκοτώνοντας δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών Τούρκων στρατιωτών.

Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Συρίας, όπου η Άγκυρα έχει διενεργήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ του 2016 και του 2019, ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, και στην κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Ο τουρκικός στρατός και συμμαχικές του δυνάμεις Σύρων γίνονται τακτικά στόχος επιθέσεων στο βόρειο τμήμα της χώρας. Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτή την περιοχή όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες ανατινάχθηκε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:37