28/02/2020 13:36:50

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εμπλέκει μαθητές σε αμφιλεγόμενη κινητοποίηση για τους πρόσφυγες (Photo)

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εμπλέκει μαθητές σε αμφιλεγόμενη κινητοποίηση για τους πρόσφυγες (Photo) - Media

 

Ανήλικους μαθητές εμπλέκει στη διοργάνωση συλλαλητηρίων για το προσφυγικό, με εξαιρετικά αμφιλεγόμενο πολιτικό περιεχόμενο, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, από την περιφερειακή αρχή εστάλη επίσημη πρόσκληση στα δεκαπενταμελή συμβούλια των σχολείων της Λέσβου με την οποίαν οι μαθητές καλούνται σε σύσκεψη «με θέμα τις επικείμενες κινητοποιήσεις για το προσφυγικό».

Μάλιστα στην πρόσκληση τονίζεται ότι η παρουσία των μαθητών κρίνεται «όχι μόνο επιθυμητή αλλά και αναγκαία».

Η σύσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη. Πρόκειται δε για κίνηση που αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη.

Το διήμερο 22-23 Ιανουαρίου θεσμικοί φορείς του Βορείου Αιγαίου διοργανώνουν κινητοποιήσεις για το προσφυγικό, την Τετάρτη στα νησιά και την Πέμπτη στην Αθήνα.

Ωστόσο το πολιτικό περιεχόμενο της κινητοποίησης είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο καθώς εμπεριέχει μεν την άρνηση δημιουργίας νέων «αποθηκών ψυχών», αλλά από την άλλη υιοθετεί την ακροδεξιά ρητορεία περί «λαθροεισβολής» και «ασύμμετρων απειλών», όπως προκύπτει και από αφίσα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην οποίαν οι βάρκες των προσφύγων αναμειγνύονται με «κομάντο» που πραγματοποιεί απόβαση στα νησιά.

Παρατάξεις της Αριστεράς αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, κάνοντας λόγο για «ρητορική μίσους και δαιμονοποίηση των προσφύγων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανταρσία στο Αιγαίο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.