search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:44
MENU CLOSE

Με μαζικές αγωγές απειλούν οι δημιουργοί το υπ. Πολιτισμού για τα πνευματικά δικαιώματα

21.01.2020 19:11
Με μαζικές αγωγές απειλούν οι δημιουργοί το υπ. Πολιτισμού για τα πνευματικά δικαιώματα - Media
 
Σφοδρή αντίδραση του συλλόγου μουσικοσυνθετών ΑΣΜΑ 450+ προκάλεσε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τις ανεξάρτητες οντότητες διαχείρισης (ΑΟΔ) πνευματικών δικαιωμάτων.
 
Οι καλλιτέχνες με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι προτίθενται να στραφούν κατά του υπουργείου με μαζικές αγωγές για διαφυγόντα κέρδη αν μέσα στην εβδομάδα δεν δοθεί η άδεια στην Ένωση Δικαιούχων ΕΔΕΜ.
 
Στην ανακοίνωσή τους οι καλλιτέχνες αναφέρουν τα εξής:
 
Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ανακοίνωση του ΥΠΠΟ δείχνει δυστυχώς ακόμη περισσότερο τη σοβαρή ευθύνη του για την παράδοση των κόπων μας σε ιδιώτη επιχειρηματία.
 
Όχι μόνο ήξερε πως η «έκθεση βιωσιμότητας» που απαιτήθηκε από σύσσωμο το ελληνικό τραγούδι (χωρίς να το ζητάει ο νόμος και λες και είμαστε εμείς οι κερδοσκόποι) θα έπαιρνε μήνες, όχι μόνο αγνόησε -και άφησε αναπάντητες!- όλες τις επιστολές διαμαρτυρίας που του στείλαμε από την επόμενη κιόλας μέρα, αλλά άφησε τη νέα ΑΕΠΙ να στηθεί και να ετοιμαστεί.
 
Είναι ψευδές το ότι ζητήσαμε εμείς οι δημιουργοί έλεγχο της ΕΥΕΔ.Μας το ανακοίνωσε η ίδια η Υπουργός ως μέρος του σχεδίου της.Δεν ξεκίνησε όμως ποτέ τέτοιος.
 
Επίσης είναι ψευδές πως σε όλους τους άλλους οργανισμούς ζητήθηκε ποτέ μελέτη βιωσιμότητας για να αδειοδοτηθούν.Στοιχεία βιωσιμότητας ζητούνται-και τέτοια προσκομίσαμε αμέσως.
 
Το λιγότερο που μπορεί τώρα να κάνει είναι να μας δώσει την ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς θα προχωρήσουμε σε μαζικές αγωγές για διαφυγόντα κέρδη.
 
Από τον Απρίλιο είδαμε όλους τους αρχηγούς ως οφείλαμε εκ της θεσμικής τους θέσης-και τον σημερινό Πρωθυπουργό που μας εκμεταλλεύτηκε απαράδεκτα- για να μη γίνει αυτό.
 
Αν δεν πάρουμε την άδεια αυτή τη βδομάδα, αυτό που θα γίνει θα είναι χωρίς προηγούμενο.Business plan ας ζητήσει η κα Μενδώνη στον κερδοσκοπικό ΑΟΔ που αδειοδότησε.Εμείς είμαστε οι έλληνες δημιουργοί και θέλουμε την άδειά μας για συνεταιρισμό ΑΜΕΣΩΣ.
 
Έχουμε τρόπο και να φωνάξουμε, αλλά και να σιωπήσουμε μαζικά με τρόπο που δεν ξανάγινε.
 
Στοιχήματα με τη δουλειά μας δεν περνάνε. Κι αν εμάς υποννοεί αλαζονικά ως ένα από όλα «τα μέρη» που πρέπει να συνεργαστούν, ας το ξανακούσει κι αυτή κι ο Πρωθυπουργός: είμαστε το «μέρος» που παράγει τα χρήματα με τα οποία αυτή τη στιγμή τζογάρουν.
 
Τους απαγορεύουμε λοιπόν να μας αντιμετωπίζουν ως επαίτες ή να μας εκμεταλλεύονται υποκριτικά όταν βραβευόμαστε ή όταν πεθαίνουμε.
 
Δεν έχει ξανασυμβεί ιστορικά τέτοια απαξιωση του ελληνικού τραγουδιού και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:42