search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Θεοδωρικάκος: Δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές

24.01.2020 16:22
5014292.jpg
 
Απέκλεισε κατηγορηματικά ο υπουργός Εσωτερικών το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.
 
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε χαρακτηριστικά ότι «πρόωρες εκλογές, όπως έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν! Και ότι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το εννοεί», επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
 
Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, αναφέρθηκε προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας, καλλιεργεί ο ίδιος συνειδητά τη συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές. «Φοβάται τις εκλογές! Και προφανώς έχει αλλάξει άποψη για τις δημοσκοπήσεις γιατί αλλιώτικα δεν θα έπρεπε να είναι τόσο φοβισμένος. Το κατανοώ!», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «ταυτόχρονα χρησιμοποιεί τις πρόωρες εκλογές ως πιθανό σενάριο για να καταλαγιάσει αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο πολύ φοβούνται τόσο πιο πολύ κλείνουν τα στόματα και δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις που βλέπω ότι φτάνουν στο κόκκινο».
 
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναρωτήθηκε ακόμα με ποια κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει συγκυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, λέγοντας: «με ποιους; Με ποιο πρόγραμμα και με ποιες πολιτικές θα συνεργαστείτε; Υπάρχει κανείς να θέλει να συνεργαστεί με την πολιτική της δημαγωγίας; Δεν το νομίζω…».
 
Αναφερόμενος στο νέο εκλογικό νόμο, ο υπουργός αναγνώρισε πως ευνοεί την ύπαρξη του δικομματισμού, σημειώνοντας πως είναι «θετικό για τη δημοκρατία μας», ενώ συμπλήρωσε πως αν τα χρόνια της κρίσης υπήρχε εκλογικός νόμος που θα ευνοούσε τη δημιουργία νέων κομμάτων, θα είχαν συμβεί χειρότερα πράγματα στη χώρα. «Αντίθετα το μάθημα πρέπει να το κρατήσουμε για το μέλλον», είπε.
 
«Αν ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι να κερδίσει τις εκλογές για να γίνει ξανά πρωθυπουργός πιστεύω αυτός ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να τον ικανοποιεί! Και πιστεύω ότι στη πραγματικότητα τον ικανοποιεί ο κ. Τσίπρας όμως έχει υποχρέωση να ισορροπήσει στο κόμμα με όσους έχουν εμμονές με το φετίχ της απλής αναλογικής! Είναι ένας τρόπος ύστερα από τόσα χρόνια ασυνέπειας και αναξιοπιστίας να βρει θέμα που θα εμφανιστεί συνεπείς. Και έτσι χθες είχε αναγκαστικό καθήκον να υπερασπιστεί την απλή αναλογική! Δεν είδα βέβαια και μεγάλο ενθουσιασμό περίπου οι μισοί ήταν εδώ την ώρα που μιλούσε», κατέληξε.
 
Πληροφορίες: newpost.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01