search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:41
MENU CLOSE

Ντιμπέιτ τέλος και με τη βούλα της ΝΔ

06.06.2012 17:25
Ντιμπέιτ τέλος και με τη βούλα της ΝΔ - Media

Με μια νέα επιθετική ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία «τελειώνει» οριστικά το ζήτημα της διεξαγωγής του ντιμπέιτ.

Με μια νέα επιθετική ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία «τελειώνει» οριστικά το ζήτημα της διεξαγωγής του ντιμπέιτ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος και διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Μουρούτης, αναφέρεται: «Καλέσαμε σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει -έστω και την ύστατη στιγμή- αν αποδέχεται τα όσα συμφωνήσαμε για το debate των δύο αρχηγών.

Προφανώς ο φόβος τους για την αποκάλυψη του πραγματικού τους προσώπου, τους οδηγεί στο να ‘πετούν την μπάλα στην εξέδρα’ και με ‘φιλολογικού τύπου’ προσεγγίσεις να ζητούν τη μία συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων παρουσία πρακτικογράφου, την άλλη συζήτηση γαλλικού ή αμερικανικού τύπου, την άλλη τηλεμαχία αντίστοιχη του 2009, την άλλη συμμετοχή όλων των κομμάτων, την άλλη διαπραγμάτευση για τον αριθμό των δημοσιογράφων.

Είναι προφανές ότι ντιμπέιτ δεν θέλουν. Αντίθετα επιθυμούν να στρέψουν όλη την κουβέντα αποκλειστικά και μόνο στο παρασκήνιο και όχι στην ουσία. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Εκείνοι επιθυμούν να συζητάμε μέχρι τις εκλογές ‘περί ανέμων και υδάτων’, για να μακιγιάρουν έτσι την επικινδυνότητα των θέσεών τους, ωστόσο εμείς θα επιβάλουμε η ουσία της συζήτησης να επικεντρωθεί στα πραγματικά διλήμματα των εκλογών.

Στις θέσεις των κομμάτων για την οικονομία, την κοινωνική πολιτική, την υγεία, τη λαθρομετανάστευση, την ασφάλεια, τα εθνικά θέματα. Θα τους επιβάλουμε να μιλήσουν για το που πραγματικά οδηγούν τους Έλληνες οι τυχοδιωκτικές απόψεις τους. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να κάνει debate, ας κάνει με τις συνιστώσες του, μήπως και βρουν κοινές θέσεις. Ούτως ή άλλως, θα μας βρουν απέναντί τους, σε κάθε πόλη, χωριό, πλατεία, δρόμο, καφενείο, σε όλες τις τηλεοράσεις».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρότασή του για τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην της Χρυσής Αυγής και ενός μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας πως περιμένει απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία εντός των επόμενων ωρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρότασή του έχει ως εξής:

«H θέση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη: διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ: ένα με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων πλην της Χ.Α και συντονιστές δημοσιογράφους από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Προτείνουμε το δεύτερο ντιμπέιτ να γίνει ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς κ. Σαμαρά και κ. Τσίπρα και να είναι βασισμένο στους κανόνες του γαλλικού μοντέλου που πρόσφατα είδαμε ανάμεσα σε Ολάντ – Σαρκοζί με δυνατότητα ζωντανού διαλόγου και όχι παράλληλων μονολόγων όπου θα συντονίζουν δύο δημοσιογράφοι, ένας άντρας και μια γυναίκα. Ενδεικτικά προτείναμε τον κ. Χατζηνικολάου και την κ. Στάη».

«Είμαστε ανοιχτοί σε συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στα πρόσωπα, όχι όμως σε υπεκφυγές. Θα περιμένουμε απάντηση εντός των επόμενων ωρών» καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30