search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:22
MENU CLOSE

Σφαγή στη Χάμα της Συρίας – Εντείνονται οι πιέσεις προς το καθεστώς

07.06.2012 06:38
Σφαγή στη Χάμα της Συρίας - Εντείνονται οι πιέσεις προς το καθεστώς - Media

Τουλάχιστον 86 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σφαγιάστηκαν από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Χαμά της Συρίας. ενώ λίγο πριν είχε προηγηθεί ισχυρός βομβαρδισμός της περιοχής από τον στρατό.

Τουλάχιστον 86 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σφαγιάστηκαν από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Χαμά της Συρίας. ενώ λίγο πριν είχε προηγηθεί ισχυρός βομβαρδισμός της περιοχής από τον στρατό.

Την ίδια ώρα, περισσότερα από 20 παιδιά και 20 γυναίκες σκοτώθηκαν στην επίθεση στα χωριά Κουμπέρ και Μααρζέφ.

Όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης η κατάσταση είναι τραγική, ωστόσο η κυβέρνηση διαψεύδει ότι διέπραξε τις δολοφονίες, κάνοντας λόγο για έργο «τρομοκρατικής οργάνωσης».

«Αυτά τα οποία μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ ότι συνέβη στην αλ Κουμπέιρ, στην περιοχή της Χάμα, είναι εντελώς ψευδή», ανέφερε η συριακή κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Μια τρομοκρατική οργάνωση διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα στην περιοχή της Χάμα, το οποίο είχε εννέα θύματα. Τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης αυτών σκοπό έχουν να συμβάλλουν να συνεχιστεί να χύνεται το αίμα των Σύρων» συνεχίζει το κείμενο της ανακοίνωσης.

Η κρατική συριακή τηλεόραση κατήγγειλε το «ειδεχθές έγκλημα» το οποίο διαπράχθηκε με στόχο να «κλιμακωθεί η άσκηση πιέσεων» από την διεθνή κοινότητα στην Δαμασκό στην Χάμα, στην κεντρική Συρία, ενώ από τη μεριά του, το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για τουλάχιστον 86 νεκρούς, και το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο είπε ότι οι νεκροί είναι περίπου 100.

Διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη

Την ίδια ωρα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι Άναν, θα προτείνει σήμερα, Πέμπτη, οι δυτικές χώρες, η Ρωσία και η Κίνα να σχηματίσουν νέα ομάδα επαφής για να πείσουν τη Δαμασκό να δεσμευτεί σε έναν πολιτικό διάλογο με την αντιπολίτευση, ανέφεραν διπλωμάτες.

Η ανακοίνωση της τουρκικής διπλωματίας τονίζει πως οι υπουργοί Εξωτερικών και οι απεσταλμένοι 15 κυβερνήσεων και της ΕΈ που συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη συμφώνησαν την Τετάρτη να συστήσουν μια «ομάδα συντονισμού», η οποία θα παράσχει υποστήριξη στη συριακή αντιπολίτευση,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες υπουργοί – ανάμεσά τους και η Αμερικανίδα υπουργός Χίλαρι Κλίντον – καθώς και οι εκπρόσωποι αραβικών κρατών, συζήτησαν «περαιτέρω βήματα» για τον συντονισμό μιας «αποτελεσματικής και αξιόπιστης διαδικασίας μετάβασης της Συρίας σε ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα μετά την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ».

Τέλος, οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν ένας εκπρόσωπός τους να παραστεί στη συντονιστική συνάντηση όλων των κομμάτων της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 15η και 16η Ιουνίου επίσης στην Κωνσταντινούπολη.

Χ. Κλίντον: Να παραδώσει την εξουσία ο Άσαντ

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, υπογράμμισε πως η στρατηγική για την πολιτική μετάβαση στη Συρία πρέπει να συμπεριλαμβάνει «την πλήρη παράδοση της εξουσίας από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ».

Επίσης, συμπλήρωσε πως πρέπει να δημιουργηθεί μια «πλήρως αντιπροσωπευτική μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01