search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:37
MENU CLOSE

Το «μαγικό» Κρητικό βότανο που μαλακώνει το βήχα

28.01.2020 07:34
Το «μαγικό» Κρητικό βότανο που μαλακώνει το βήχα - Media

 

Τρία φλιτζάνια από δίκταμο, μπορούν να μας ανακουφίσουν από την έντονη συμπτωματολογία του κρυολογήματος και κυρίως από τον επίμονο βήχα που το συνοδεύει.

Ο δίκταμος συνήθως προσδίδει ένα άρωμα που μοιάζει με ρίγανη (εξαιτίας της καρβακρόλης) αλλά και με θυμάρι (εξαιτίας της θυμόλης), με νότες από φλησκούνι (εξαιτίας της πουλεγόνης) και αγριογαρίφαλου (εξαιτίας του καρυοφυλλενίου).

Οπως αναφέρει το site ugeiamou, οι ιδιότητές του ποικίλλουν από την ορεξιογόνο, ευστόμαχη, τονωτική, θερμαντική, διουρητική, χωνευτική, αναλγητική, αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, αφροδισιακή και εμμηναγωγό, μέχρι την αντισπασμωδική, επουλωτική, στυπτική, καταπραϋντική νευρικού συστήματος, στομάχου και εντέρων, αντιβακτηριακή, αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή και ανθελμινθική.

Αποτελεί παραδοσιακό φαρμακευτικό προϊόν φυτικής προέλευσης για:

ανακούφιση από τον βήχα λόγω κρυολογήματος,

ανακούφιση από ήπιες γαστρεντερικές διαταραχές,

ανακούφιση από ήπιες δερματολογικές φλεγμονές και μελανιές

Ο δίκταμος εμφανίζει επουλωτικές και στυπτικές ιδιότητες και καταπραΰνει τους πόνους του στομάχου και των εντέρων.

Καταπολεμά την κακοσμία του στόματος και βοηθά στην αντιμετώπιση ουλίτιδων. Το έγχυμά του είναι διουρητικό. Συνιστάται σε νευρικές διαταραχές, νευρικούς πονοκεφάλους και άλλα νοσήματα του νευρικού συστήματος, εξαιτίας των καταπραϋντικών ιδιοτήτων που εμφανίζει.

Χρησιμοποιείται στο κοινό κρυολόγημα και σε βήχα, σε ήπιες γαστρεντερικές διαταραχές, σε πονοκεφάλους, νευραλγίες, ουλίτιδα και πονόδοντους, αμυγδαλίτιδα.

Η χρήση σε παιδιά και εφήβους και κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας δε συνιστάται, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:36