search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:01
MENU CLOSE

«Προσωπικούς λόγους» επικαλέστηκε ο Σαμαράς για την απουσία – Έσπασε την κομματική πειθαρχεία

29.01.2020 12:48

 

Ηχηρή ήταν η απουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά από την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Από το πρωί της Τετάρτης, η κυβέρνηση διέρρευσε ότι στην ψηφοφορία έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας και όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει θα δει την πόρτα της εξόδου από το κόμμα.

«Προσωπικοί λόγοι»

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Σταύρο Καλαφάτη και δικαιολόγησε την απουσία του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

O ίδιος το τελευταίο διάστημα φέρεται να είναι ενοχλημένος με την ηγεσία του κόμματος, λόγω της θέσης που δεν πήρε στην Κομισιόν και εξαιτίας της επιλογής Μητσοτάκη για την θέση του ΠτΔ, που φέρετε να τον ενδιέφερε.

Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός απουσίασε από την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω ταξιδιού στις ΗΠΑ, από το οποίο ωστόσο έχει επιστρέψει.

Με αυτή του την κίνηση, ο Αντώνης Σαμαράς δημιουργεί πονοκέφαλο στην ηγεσία της ΝΔ, ή οποία θα αναγκαστεί είτε να τον διαγράψει, με απρόβλεπτες συνέπειες, είτε να κάνει τα «στραβά μάτια», χάνοντας «πρόσωπο» στο κόμμα, με τον Σαμαρά να κινείται πλέον εντελώς αυτόνομα.

Αντιδράσεις και η διαγραφή Ζαγοράκη

Είχε προηγηθεί η διαγραφή Ζαγοράκη για «παραδειγματισμό» αλλά και οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα που ασκούσαν δριμεία κριτική στην εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Το θέμα σχολίασαν και «κύκλοι» του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίο ανέφεραν ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα : Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς.

Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:00