27/01/2021 06:48:39

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικό δημοψήφισμα ενόψει του συνεδρίου, ανοιχτό αν θα περιλαμβάνει το όνομα

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικό δημοψήφισμα ενόψει του συνεδρίου, ανοιχτό αν θα περιλαμβάνει το όνομα  - Media

 

Το ζήτημα του ονόματος μεταξύ άλλων απασχόλησε τη σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτημα που έχει ανακινηθεί εντόνως τις τελευταίες ημέρες με τον Αλέξη Τσίπρα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσθήκης κάποιου συνθετικού, κάτι στο οποίο αντιδρούν οι 53 και πρόσωπα όπως ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης και άλλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα και κατέληξε στην απόφαση, μετά από σχετική εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, να πραγματοποιηθεί διήμερη Κεντρική Επιτροπή στις 8 – 9 Φεβρουαρίου όπου θα συζητηθεί η διεξαγωγή «συμβουλευτικού δημοψηφίσματος» και θα αποφασιστεί αν θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του ονόματος ή όχι, αλλά και ποια άλλα θέματα θα περιλαμβάνει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές η σημερινή ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε:

- Την διεξαγωγή μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου.

- Την διεξαγωγή του συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 6-8 Μαρτίου.

- Την διεξαγωγή τεσσάρων θεματικών προσυνεδριακών ημερίδων μέχρι το Πάσχα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική, την αυτοδιοίκηση, το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτισμό.

- Την διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας στις 3-4 Απριλίου.

- Την διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στις 5-6 Απριλίου. Το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

- Οι λίστες μελών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν έναν μήνα πριν την διεξαγωγή του. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, το συνέδριο θα διεξαχθεί 14 – 17 Μαΐου.

- Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2-4 Μαΐου.

Την επόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για να επικυρώσει τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο.

Αποφασίστηκε τέλος ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.