search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:34
MENU CLOSE

Κεφαλογιάννη για υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Πλέον φαίνεται καθαρά ότι υπήρχαν σκοτεινές μεθοδεύσεις

01.02.2020 14:20
Κεφαλογιάννη «καρφώνει» Μενδώνη: Δεν βρήκαμε τους κατάλληλους τρόπους για να στηρίξουμε τους καλλιτέχνες, χάσαμε την συναισθηματική επαφή - Media

 

Για καταιγιστικές αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις μαρτυρικές καταθέσεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου κάνει λόγο η Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζοντας πως πλέον φαίνεται καθαρά ότι υπήρχαν σκοτεινές μεθοδεύσεις για να σπιλωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή της στο “Καρφί” η Βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας μιλά για μια προσπάθεια να στηθεί μια πολιτική σκευωρία γιγαντιαίων διαστάσεων που θα στιγμάτιζε το πολιτικό σύστημα της χώρας.

“Η αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας ιστορίας δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας” λέει χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό η κα Κεφαλογιάννη κάνει λόγο για το σοβαρότερο πρόβλημα το οποίο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και θέλει διαρκώς διορθωτικές κινήσεις Μετανάστευσης. “Από την πρώτη στιγμή έχω επισημάνει πως είναι μείζον εθνικό θέμα το οποίο έχει έρθει για να μείνει. Για την αντιμετώπισή του χρειάζεται σχέδιο και εθνική συνεννόηση. Η κυβέρνηση σε ότι αφορά το μεταναστευτικό παρέλαβε χάος. Εμείς αλλάξαμε πολιτική κατεύθυνση και στείλαμε ένα σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η πολιτική σύντομα θα αρχίσει να έχει αποτελέσματα. Χρειάζεται λίγη υπομονή και μεγάλη ψυχραιμία. Να μην δυναμιτίζουμε το κλίμα, να μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά, να μην παίζουμε πολιτικά παιχνίδια με τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας η πρώην Υπουργός τονίζει πως το βιογραφικό της κας Σακελαροπούλου είναι σημαντικό, με μακρά διαδρομή στη δικαστική εξουσία. “Δεν θα είναι μια εύκολη θητεία, εκτιμώ ότι θα χρειαστεί να εκφράσει την απαραίτητη ομοψυχία και να υπερασπιστεί τα εθνικά μας δίκαια σε μια εποχή που οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις καραδοκούν. Είμαι χαρούμενη που μια γυναίκα γίνεται ΠτΔ, θα ήθελα να δω ακόμα περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, αυτή τη φορά με την ψήφο του λαού” λέει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο η κα Κεφαλογιάννη κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως διακινεί σενάρια επιστημονικής φαντασίας για δικούς του εσωκομματικούς λόγους προφανώς επισημαίνοντας πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, κυβέρνηση μακράς πνοής και ένα μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο για να κερδίσουμε τις προκλήσεις της νέας δεκαετίας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη συνέντευξή της χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσε σε δυο σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προσθέτοντας πως θα ήθελε την ίδια τακτική να ακολουθήσει και στα δυο μεγάλα θέματα, στο μεταναστευτικό και στα εθνικά μας ζητήματα. “Εκεί θα φανεί και ο βαθμός της πολιτικής του ωριμότητας. Θέλω να ελπίζω ότι τουλάχιστον στα κρίσιμα θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω του την συγκρουσιακή του ιδιοσυγκρασία και τον αδιέξοδο ριζοσπαστισμό του” δηλώνει.

Σχολιάζοντας τη νομοθετική τροπολογία για το ποδόσφαιρο η Βουλευτής της ΝΔ συνιστά ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση καθώς όπως λέει κινδυνεύουμε να χάσουμε το μέτρο.

“Οι εν θερμώ κουβέντες και αποφάσεις ποτέ δεν ευνόησαν κανέναν. Να ρίξουμε τους τόνους. Δεν θεωρώ ότι είναι μια ευχάριστη κατάσταση για κανέναν. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν χρόνιες παθογένειες, τις γνωρίζουμε πολύ καλά, και αυτό είναι το μείζον για εμένα αυτή τη στιγμή. Και αν θέλετε αυτή θα είναι και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση από αύριο. Να μπορέσει να βάλει σε τάξη την αταξία που επικρατεί“ λέει η κ. Κεφαλογιάννη.

Τέλος αναφερόμενη στις τουρκικές προκλήσεις τονίζει πως ο στόχος της Ελλάδας είναι να αποτελεί πάντα τον παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. “Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται το Διεθνές Δίκαιο. Με αυτό πορευόμαστε. Ό,τι και να λέει ο κ. Ερντογάν ή οποιοσδήποτε άλλος, εμείς οφείλουμε να παραμένουμε ψύχραιμοι και να μην ακολουθούμε καμία πρόκληση. Ένα είναι το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα” καταλήγει η πρώην Υπουργός.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:30