31/05/2020 01:31:53

Φορολοταρίες: Πιο...«σέξι» θέλει να κάνει τις κληρώσεις το ΥΠΟΙΚ- Σπίτια και Ι.Χ. σε ζωντανή μετάδοση

Φορολοταρίες: Πιο...«σέξι» θέλει να κάνει τις κληρώσεις το ΥΠΟΙΚ- Σπίτια και Ι.Χ. σε ζωντανή μετάδοση  - Media

 

Αλλαγές στην φορολοταρία εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον των φορολογουμένων.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στο σύστημα των κληρώσεων, τον αριθμό των τυχερών, αλλά και τα έπαθλα.

Οπως αναφέρει το mononews το διαθέσιμο κονδύλι, πάντως, παραμένει στα 12 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι να γίνονται δημόσιες κληρώσεις, σε τηλεοπτική μετάδοση.

Το δεύτερο, να πυκνώσουν οι κληρώσεις, έτσι να μην ξεχνιούνται από τους φορολογούμενους.

Η τρίτη σκέψη είναι να περιοριστεί ο αριθμός των τυχερών, κάτι που αυτομάτως θα ανεβάσει το έπαθλο π.χ. στις 2.000 ευρώ.

Η τέταρτη και πιο… ελκυστική σκέψη είναι να κληρώνονται και είδη π.χ. αυτοκίνητα ή ακόμα και ακίνητα, όπως δηλαδή συμβαίνει π.χ. στην Πορτογαλία.

Τεχνικές δυσκολίες αναμφίβολα υπάρχουν, όπως τα βάρη που συνοδεύουν τα κατασχεμένα από το Δημόσιο ακίνητα, ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών επιμένουν ότι τα προβλήματα αυτά είναι αντιμετωπίσιμα.

Αρμόδιες πηγές, σημειώνουν, πάντως, ότι και αυτές οι βελτιώσεις δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αναμένεται άμεσα, αλλά στην πορεία των επόμενων μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.