search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:42
MENU CLOSE

Παράθυρο ντε Γκίντος για μείωση πλεονασμάτων: Μειώστε τα κόκκινα δάνεια (Video)

03.02.2020 19:49
Παράθυρο ντε Γκίντος για μείωση πλεονασμάτων: Μειώστε τα κόκκινα δάνεια (Video) - Media

 

Την ανάγκη μείωσης των κόκκινων δανείων υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Μάλιστα ο ντε Γκίντος το θεωρεί προϋπόθεση για να αρχίσει συζήτηση για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Πρώτα απ`όλα πρέπει [η οικονομία] να είναι ανταγωνιστική και τώρα η ελληνική οικονομία είναι ανταγωνιστική. Δεύτερον, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα τραπεζικό σύστημα που να λειτουργεί. Επομένως, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθούμε στην κατάσταση των τραπεζών», είπε ο ντε Γκίντος στην κάμερα της ΕΡΤ και προσέθεσε: «Είπα και πριν. Ο σεβασμός της δημοσιονομικής πολιτικής είναι πέρα από τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ. Αλλά υπάρχει επίσης μια γενική σύσταση. Όταν τα δημόσια οικονομικά αρχίζουν να βελτιώνονται, αρχίζει να απολαμβάνεις τα οφέλη. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο Λουίς Ντε Γκίντος στην περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων ώστε οι τράπεζες να αρχίσουν και πάλι να παρέχουν δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Επομένως, στην ΕΚΤ είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι πραγματικά σημαντικό να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Και νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να το πετύχει αυτό», όπως επισημαίνει.

Αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα ενταχθεί στην επενδυτική βαθμίδα, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, κάτι το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01