08/04/2020 21:58:24

Βόλος: Δήλωσε το παιδί φίλου του σαν δικό του για να πάρει επίδομα

Βόλος: Δήλωσε το παιδί φίλου του σαν δικό του για να πάρει επίδομα - Media

 

Δήλωσε το παιδί με νοητικά προβλήματα ενός φίλου του ως δικό του, προκειμένου να λάβει επίδομα, αλλά χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για πλαστογραφία μετά χρήσεως και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο και τον πραγματικό πατέρα του παιδιού για άμεση συνέργεια στην πλαστογραφία μετά χρήσεως και την υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Στον πρώτο κατηγορούμενο, 31 χρόνων, που εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών, ενώ στον δεύτερο, 32 χρόνων, πραγματικό πατέρα του παιδιού, που απουσίαζε από την δίκη, ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Πάντως ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται να έχει επιστρέψει το ποσό του επιδόματος, ύψους 2700 ευρώ, που είχε λάβει παράνομα.

Η υπόθεση φέρεται να είχε εκτυλιχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 2017, όταν ο 31χρονος είχε προσκομίσει το πλαστό δικαιολογητικό στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) Βόλου, προκειμένου να λάβει πιστοποίηση αναπηρίας και να την καταθέσει κατόπιν στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας. Οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται να κατάγονται από την Καρδίτσα και τους Σοφάδες.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.