search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:05
MENU CLOSE

Ανοδικής αντίδρασης συνέχεια, σε Ευρώπη και Χ.Α.

05.02.2020 12:05
Ανοδικής αντίδρασης συνέχεια, σε Ευρώπη και Χ.Α. - Media

 

Με θετικά πρόσημα και αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βάζοντας στόχο την τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αντλούν ώθηση από τα δημοσιεύματα για σημαντική πρόοδο στην έρευνα για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το China Global Television Network (CGTN) επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας “Changjiang”, αναφέρει ότι “ερευνητές στο Zhejiang University έχουν εστιάσει σε δύο φάρμακα για την αποτελεσματική καταπολέμηση του κορωνοϊού”.

Σε ξεχωριστό δημοσίευμα το Sky News αναφέρει ότι “Βρετανοί ερευνητές έχουν σημειώσει πρόοδο στην έρευνα για ένα εμβόλιο”.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με τις οικονομικές ειδήσεις, “τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν είναι μόνο σημαντικά λιγότερο κερδοφόρα, σε σχέση με τα αμερικανικά, αλλά και σε σχέση με εκείνα της ευρωζώνης. Πιο συγκεκριμένα, οι γερμανικές τράπεζες είχαν κέρδος μόλις 668,32 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2019. Αυτό τις τοποθετεί στο επίπεδο των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες κατά την ίδια περίοδο κατέγραψαν κέρδη 656,37 εκατ. ευρώ”, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Προς σύγκριση: τα κέρδη των γαλλικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 22,862 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Εποπτικής Τράπεζας της ΕΚΤ.

Ανέβασε ταχύτητα η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την έρευνα της IHS Markit. Ο τελικός σύνθετος δείκτης ΡΜΙ, ανήλθε σε υψηλό πέντε μηνών, στις 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο, από 50,9 τον Δεκέμβριο.

Ήταν υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση που προέβλεπε αμετάβλητο αποτέλεσμα, αλλά κοντά στο όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση του πρώτου μισού της συνεδρίασης και παρά το επιφυλακτικό ξεκίνημα, βρήκε τον γενικό δείκτη με θετικό πρόσημο, να δοκιμάζει τιμές υψηλότερα των 920 μονάδων, ενώ στα γνωστά επίπεδα των τελευταίων ημερών, κινείται ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 915,85 (-0,10%) και 926,12 μονάδων (+1,02%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 26 εκατ., από τα οποία τα 1,5 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Στα, μέχρι στιγμής, χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η κρατούσα επιφυλακτικότητα στο τραπεζικό ταμπλό, η σαφώς καλύτερη εικόνα στα μη τραπεζικά blue chips και οι απόλυτα επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται οι Aegean Airlines (+1,57%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+1,83%), Ελ. Πετρέλαια (+1,65%), ΟΠΑΠ (+1,15%), Σαράντης (+1,57%), Τέρνα Ενεργειακή (+1,08%) και Fourlis (+1,39%), ενώ δεν υπάρχει τίτλος του FTSE25, που να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη κοντά στα υψηλά ημέρας, με ταυτόχρονη αύξηση του τζίρου και του αριθμού των θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:03