search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:14
MENU CLOSE

Δένδιας στην ΕΡΤ: «Καμία ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο η δική μας, δεν μπορεί να αποδεχθεί τη γκριζοποίηση τμημάτων της ελληνικής Επικράτειας»

06.02.2020 20:24
Δένδιας στην ΕΡΤ: «Καμία ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο η δική μας, δεν μπορεί να αποδεχθεί τη γκριζοποίηση τμημάτων της ελληνικής Επικράτειας» - Media

 

«Ποτέ δεν επιδιώξαμε και δεν επιδιώκουμε την απομόνωση της Τουρκίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην εκπομπή «10» με την Όλγα Τρέμη στην ΕΡΤ1.

«Δεν είδα τον Ντόναλντ Τραμπ αντίθετο με τις ελληνικές θέσεις», τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Αν μας είχε πιέσει για κάτι μπορεί να μην σας το έλεγα ευθέως, αλλά θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση. Όχι, όμως, απλώς δεν πίεσε την Ελλάδα αλλά επέδειξε απόλυτη κατανόηση στον κ. Μητσοτάκη για τις ελληνικές θέσεις».

Στην απευκταία πιθανότητα θερμού επεισοδίου μπορούμε και μόνοι μας αλλά δεν θα είμαστε μόνοι μας

Ο κ. Δένδιας είπε μεταξύ άλλων:

  • «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ. Υπάρχει μία συζήτηση μεταξύ 6 και 12 μιλίων. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ιταλική στάση στην Ευρώπη, έχουν σταθεί δίπλα μας και είναι υποστηρικτικοί στο θέμα της Τουρκίας».
  • «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεννόηση με την τουρκική πλευρά και καμία προσυνεννόηση για τέτοια ζητήματα. Ευχές περί της μη δημιουργίας εντάσεων με την τουρκική πλευρά διατυπώνονται πολλάκις κι από πολλούς. Υπό αυτή την έννοια να σας πω ότι είναι και χρήσιμες. Δηλαδή, εγώ χαίρομαι όταν ακούω την τουρκική πλευρά να λέει δε θέλουμε ένταση με την Ελλάδα. Μέχρι εκεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι, περίπου, πολιτικολογούσα φλυαρία».
  • «Καμία ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο η δική μας δεν μπορεί να αποδεχθεί τη γκριζοποίηση τμημάτων της ελληνικής Επικράτειας. Δεν είναι θέμα αν έχουμε διακριτική ευχέρεια , αν διατυπώσαμε σωστά τις σκέψεις μας, μας αρέσει…, δεν γίνεται»
  • «Το Oruc Reis δεν ήταν τεστ των δικών μας αντανακλαστικών».
  • «Αν το επιτρέψει το κλίμα θα συναντηθώ με τον Τσαβούσογλου στην Αττάλεια».
  • «Στην απευκταία πιθανότητα θερμού επεισοδίου μπορούμε και μόνοι μας αλλά δεν θα είμαστε μόνοι μας».
  • «Θα εισηγούμουν στην Τουρκία να μην επιχειρήσει γεωτρήσεις στη ζώνη του συμφώνου με την Λιβύη».
  • «Μετά τις εκλογές των τουρκοκυπρίων θα υπάρξει επανεκκίνηση των συζητήσεων για το Κυπριακό».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01