search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:25
MENU CLOSE

Κατοχυρώνουν κέρδη στην Ευρώπη, προς χαμηλότερα επίπεδα κινείται το Χ.Α.

07.02.2020 11:41
Κατοχυρώνουν κέρδη στην Ευρώπη, προς χαμηλότερα επίπεδα κινείται το Χ.Α. - Media

 

Με αρνητικά πρόσημα, αλλά απόλυτα ελεγχόμενες απώλειες, κινούνται τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ενεργοί επενδυτές προχωρούν σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ενώ παρακολουθούν προσπάθειες της Κίνας να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στο επίκεντρο της προσοχής και τελευταίες οικονομικές ειδήσεις, αλλά και οι εξελίξεις στην Credit Suisse.

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος της Credit Suisse σημειώνει αξιοσημείωτη υποχώρηση, μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι ο διευθύνων σύμβουλος, Tidjane Thiam θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 14 Φεβρουαρίου, στον απόηχο πολύμηνου σκανδάλου που οδήγησε τις ελβετικές αρχές σε ποινική έρευνα.

Από την άλλη, χαμηλότερα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή της, προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας λόγω του κορωνοϊού το 2020, η S&P. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η ανάπτυξη στην Κίνα θα “τρέξει” με 5% φέτος, από 5,7% που εκτιμούσε προηγουμένως. Ωστόσο, αναμένει ότι η ανάπτυξη θα ανακάμψει στο 6,4% το 2021.

Πτώση σημείωσε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το Reuters, η βιομηχανική παραγωγή έκανε “βουτιά” 3,5%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, έναντι πρόβλεψης για αρνητική κίνηση κατά 0,2%. Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, η συνολική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 6,8%.

Υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας “Insee”.

Η συνολική βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε αρνητικά κατά 2,8% τον Δεκέμβριο, από τον Νοέμβριο, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει πτώση 0,4%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της “Wall Street Journal”.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης, βρήκε τον γενικό δείκτη να έχει κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και να δοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 920 μονάδων, παρά την νέα σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων που σημειώνεται στην αγορά ομολόγων, ενώ σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα παραμένει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει καταγράψει, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 914,24 μονάδες (-0,78%), ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας πλησιάζει τα 16 εκατ., από τα οποία τα 0,8 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με θετικό πρόσημο διασώζονται οι ΑΔΜΗΕ (+0,21%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+0,12%), Viohalco (+0,67%), Aegean Airlines (+2,50%), Ελ. Πετρέλαια (+0,38%), ΟΠΑΠ (+0,35%), ΟΤΕ (+1,36%), Σαράντης (+0,34%) και Τέρνα ενεργειακή (+0,47%).

Από τους τίτλους που πιέζονται, οι μεγαλύτερες απώλειες για Εθνική (-2,62%), Πειραιώς (-2,70%) και Eurobank (-3,08%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας ακολουθούν οι Alpha Bank, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και Fourlis.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του γενικού δείκτη υψηλότερα των 920 μονάδων και η καλυτέρευση της γενικότερης εικόνας στο ταμπλό του Χ.Α.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:25