search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:46
MENU CLOSE

Ρώσος ειδικός: Δεν φοβόμαστε το F-35, είναι… υπερβολικά σύνθετο

07.02.2020 18:11
Ρώσος ειδικός: Δεν φοβόμαστε το F-35, είναι... υπερβολικά σύνθετο - Media
 
Μπορεί οι ΗΠΑ να θεωρούν το F-35 ως το πλέον εξελιγμένο οπλικό σύστημα της εποχής μας, ωστόσο Ρώσος ειδικός μιλώντας στο Sputnik εκτίμησε ότι η Μόσχα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το stealth μαχητικό.
 
«Το F-35 είναι ένα πολύ σύνθετο σύστημα και ως τέτοιο έχει πολλές “τρύπες”, προβλήματα και άλλα πράγματα και είναι πολύ δύσκολο να διορθωθούν», είπε ο Ντιμίτρι Ντροζντένκο, εξηγώντας ότι «όλα αυτά οφείλονται στο ότι είναι ένα αεροσκάφος υπερβολικά υψηλής τεχνολογίας».
 
Η προσέγγιση αυτή εκφράζει τη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας: η Ουάσινγκτον επιδιώκει πάντα να χρησιμοποιεί την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία, ενώ η Μόσχα προτιμά πιο απλές λύσεις για τα οπλικά της συστήματα.
 
Επίσης, πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ διεξήγαγαν τον 20ο αιώνα πολέμους εκτός εδάφους τους ενώ η Ρωσία έζησε δύο παγκόσμιους πόλεμους και αρκετές άλλες συγκρούσεις στο έδαφός της.
 
Ο Ντροζντένκο σημείωσε επίσης ότι «οι ΗΠΑ στηρίζουν πολλά στην τεχνολογία stealth, όμως η τεχνολογία των ραντάρ εξελίσσεται ταχύτατα και η stealth τεχνολογία δεν είναι πλέον εγγυητής εναέριας κυριαρχίας».
 
Παράλληλα, τόνισε ότι «οι αερομαχίες δεν έχουν πάψει να υπάρχουν. […] Την πρώτη μέρα θα χτυπούν από απόσταση, αλλά δύο μέρες μετά θα πετάμε όπως πάντα», εξηγώντας ότι τεχνολογίες όπως η stealth είναι παροδικές.
 
Φυσικά, η κάθε προσέγγιση έχει τα υπέρ και τα κατά της και η απλότητα δεν είναι πάντα η απάντηση, ωστόσο, όπως σημειώνει το National Interest, o πόλεμος και η τεχνολογία δεν είναι πάντα «συνώνυμα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:43