search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:37
MENU CLOSE

«Δεν υπήρξε μηχανική βλάβη» – Νέα στοιχεία για το δυστύχημα του Κόμπι Μπράιαντ

08.02.2020 10:51
Πρέβεζα: Τραγωδία στην άσφαλτο με τέσσερις νεκρούς  - Media

 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ, στην κόρη του Τζιάννα και σε επτά ακόμα ανθρώπους που επέβαιναν στο ελικόπτερο του θρύλου του NBA. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στις Μεταφορές των ΗΠΑ (NTSB) από τις έρευνες που διεξήχθησαν στο σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου δεν προκύπτει κάποιο μηχανικό πρόβλημα. 

Όπως αμαφέρει το star.gr, οι ερευνητές εκτιμούν πως ο κινητήρας δούλευε και οι έλικες περιστρέφονταν τη στιγμή της πρόσκρουσης. 

Η NTSB έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου και διενεργεί έρευνα για το κατά πόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο στο τραγικό δυστύχημα, καθώς στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, ο πίνακας οργάνων του ελικοπτέρου καταστράφηκε κατά τη συντριβή και οι περισσότερες συσκευές μετατοπίστηκαν. Το σύστημα ελέγχου ήταν σπασμένο και υπέστη ζημιά από τη φωτιά, οπότε είναι πολύ δύσκολο οι ερευνητές να βγάλουν ένα σαφές συμπέρασμα για τα αίτια του δυστυχήματος. 

Ωστόσο, όπως λένε, ένα σπασμένο κλαδί δέντρου στο σημείο της συντριβής, τους κάνει να πιστεύουν πως οι μηχανές του ελικοπτέρου λειτουργούσαν και οι ρότορες στρέφονταν τη στιγμή της συντριβής. 

Σε άλλη φωτογραφία, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλεια Μεταφορών, αποτυπώνει την ένταση της σύγκρουσης σε χάρτη στον οποίο καταγράφονται τα σημεία της συντριβής αλλά και η διασπορά των διάφορων τμημάτων του ελικοπτέρου.

«Ο κρατήρας που δημιουργήθηκε ήταν έκτασης 7,3Χ4,5 μέτρων και είχε βάθος 60 εκατοστά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η επιμνημόσυνη δέηση για τον Κόμπι Μπράιαντ, τη 13χρονη κόρη του Τζιάννα και τους υπόλοιπους επτά επιβάτες του ελικοπτέρου που έχασαν τη ζωή τους θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου στο Staples Center, όπου αποθεώθηκε ο θρύλος του NBA κατά τη διάρκεια της καριέρας του. 

Η ημερομηνία μάλιστα δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς ο Κόμπι έφτασε στην κορυφή του NBA, φορώντας τη φανέλα με τον νούμερο 24, ενώ η κόρη του, που επίσης λάτρευε το μπάσκετ, έπαιζε με το Νο 2 στην πλάτη της. 

Το θρυλικό Staples Center βρίσκεται στο κέντρο του Λος Άντζελες, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 20.000 άτομα και εκεί έγινε η κηδεία του Μάικλ Τζάκσον (2009), αλλά και του Αμερικανού ράπερ, Νίπσεϊ Χασλ, ο οποίος δολοφονήθηκε πέρσι στη γειτονιά του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:37