search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:33
MENU CLOSE

Εκρηκτικοί ήχοι αργεντίνικου tango από το «Quinteto Astor Piazzolla» στο «Σταύρος Νιάρχος»

09.02.2020 09:10
Εκρηκτικοί ήχοι αργεντίνικου tango από το «Quinteto Astor Piazzolla» στο «Σταύρος Νιάρχος» - Media

 

Την Δευτέρα  24 Φεβρουαρίου, στην κεντρική αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος», στις 8.30 το βράδυ, το βραβευμένο με Latin Grammy «Quinteto Astor Piazzolla», από την Αργεντινή, θα μας ταξιδεύει σε εκρηκτικούς ήχους tango!

Για περισσότερα από 20 χρόνια, το μουσικό σύνολο αποτυπώνει τον χαρακτηριστικό ήχο και το πλούσιο ρεπερτόριο του θρυλικού Αργεντίνου συνθέτη Astor Piazzolla, εμπνευστή του Tango Nuevo, ενός κινήματος που έφερε επανάσταση στο κλασικό tango.

Ο Piazzolla, βιρτουόζος μπαντονεονίστας, ταξίδεψε, έζησε και έδωσε παραστάσεις σε πολλά μέρη του κόσμου. Από το 1946 διηύθυνε τη δική του ορχήστρα και ξεκίνησε να συνθέτει κομμάτια που έγιναν μέρος του ρεπερτορίου του κλασικού tango. Κατά τη διάρκεια της μουσικής του πορείας, ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη jazz, τα έργα του Stravinsky και του Bartok, ενώ το συμφωνικό του έργο Buenos Aires εντυπωσίασε σε τέτοιο βαθμό το μουσικό κατεστημένο που έδωσε αφορμή για συζητήσεις σχετικά με τη θέση του bandoneon στις συμφωνικές ορχήστρες.

Το 1995, τρία χρόνια μετά τον θάνατό του, η σύζυγός του δημιούργησε το Ίδρυμα Αstor Piazzolla, ενώ το 1998 ίδρυσε το Quinteto Αstor Piazzolla για να διατηρήσει άθικτη τη μουσική κληρονομιά του διασημότερου συνθέτη της Αργεντινής. Το Quinteto Αstor Piazzolla έχει δώσει παραστάσεις στις σπουδαιότερες μουσικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή μέσα για τις εμφανίσεις του.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αργεντινής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01