search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:09
MENU CLOSE

Χ.Α.: Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με τον πήχη των προσδοκιών αισθητά χαμηλότερα

09.02.2020 12:39
Χ.Α.: Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με τον πήχη των προσδοκιών αισθητά χαμηλότερα - Media

 

Με αρνητικά πρόσημα και ελεγχόμενες απώλειες, ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Παρασκευής οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ενεργοί επενδυτές προχώρησαν σε κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών, ενώ προβλημάτισε και η υποβάθμιση της κινεζικής οικονομίας από την S&P.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, υποβάθμισε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το 2020 στο 5%, από 5,7% που ήταν πριν την έξαρση του ιού, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας και περισσότερο, σημείωσε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 υποχώρησε 0,32% στις 424,36 μονάδες, ενώ ο δείκτης Euro Stoxx 50 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 0,18%, στις 3798,49 μονάδες.

Πιέσεις ασκήθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας και στη Wall Street, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον αντίχτυπο που θα έχει κορωνοϊός στην παγκόσμια οικονομία, ενώ τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά που είχαν σημειωθεί στην διάρκεια της εβδομάδας, έφεραν και ελεγχόμενο “profit taking”.

Διαβάστε περισσότερα στο economy365.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01