search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:42
MENU CLOSE

Κινδυνεύουν να πνιγούν 90 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

09.02.2020 18:54
Κινδυνεύουν να πνιγούν 90 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης - Media

 

Να πνιγούν κινδυνεύουν περισσότεροι από 90 μετανάστες που επιβαίνουν σε πλεούμενο ανοιχτά της Λιβύης, το οποίο παρουσιάζει έντονη κλίση.

Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, οι λιβυκές αρχές δεν έχουν κινητοποιηθεί διότι, όπως έκανε γνωστό το σύστημα άμεσης παροχής βοήθειας Alarm Phone, υποστηρίζουν ότι τα κέντρα στα οποία μεταφέρονται μετανάστες και πρόσφυγες είναι υπερπλήρη.

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε επίσημη γραπτή πρόταση στην κυβέρνηση της Τρίπολης, με την οποία ζητά την επικαιροποίηση και αναθεώρηση του μνημονίου που Ιταλία και Λιβύη υπέγραψαν το 2017 για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών «το σχετικό κείμενο περιέχει ουσιαστικές αλλαγές, με στόχο να παρασχεθούν περισσότερες εγγυήσεις σε όσους μεταναστεύουν, στους αιτούντες άσυλο και -ιδίως- σε όσους είναι θύματα παράνομων κυκλωμάτων μεταφοράς ανθρώπων που περνούν από την Λιβύη».

Ο στόχος είναι να τύχουν πλήρους σεβασμού τα όσα προβλέπει η Σύμβαση της Γενεύης. Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ευελπιστεί να μπορέσει να πετύχει τους στόχους αυτούς, χάρη και στη στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:42