search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:10
MENU CLOSE

Επιδοτήσεις 6 εκατ. ευρώ για να επιστρέψει η ελληνική παραγωγή

13.02.2020 08:25
Επιδοτήσεις 6 εκατ. ευρώ για να επιστρέψει η ελληνική παραγωγή - Media

 

Τις βάσεις για την επιστροφή των ελληνικών σειρών στην ελληνική τηλεόραση έβαλε ο ν. 4487/2017. Οι τουρκικές σειρές, που κυριαρχούσαν στους ελληνικούς σταθμούς, σταδιακά περιορίστηκαν, καθώς η επιδότηση έως και 35% του επιλέξιμου προϋπολογισμού μιας σειράς επιτρέπει στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδώσουν με φθηνότερο τρόπο ελληνικό πρόγραμμα και να αποκτήσουν ταινιοθήκη. Η επιτυχία της σειράς του Λευτέρη Χαρίτου «Άγριες Μέλισσες» δεν θα είχε έρθει για τον ΑΝΤ1, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη πρόβλεψη του «νόμου Κρέτσου» για τη στήριξη της τηλεοπτικής παραγωγής. Οι σταθμοί πλέον υπολογίζουν στην επιδότηση του νόμου για να συνεχίσουν να γυρίζουν σειρές.

Από τον πίνακα προκύπτει πως μέχρι στιγμής τέσσερις ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, η Cosmote TV και η ΕΡΤ έχουν προγράμματα που ενισχύθηκαν από τον ν. 4487/2017, με τα περισσότερα χρήματα να έχουν κατευθυνθεί για σειρές του ANT1 (2.582.111 ευρώ), του Alpha (2.056.534 ευρώ) και του ΣΚΑΪ (917.138 ευρώ). Με τον τρόπο αυτό επέστρεψαν σε θέσεις εργασίας οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες, οι σεναριογράφοι, οι μοντέρ και μια σειρά από ειδικότητες που χτυπήθηκαν από τα Μνημόνια, ενώ ενισχύθηκαν τα Ταμεία με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών. Υπάρχει και μια άλλη λίστα με τις ξένες και ελληνικές ταινίες και τις ξένες σειρές που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, με στόχο τα οφέλη για την τουριστική προβολή της χώρας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ διατήρησε σε ισχύ τον νόμο, αν και καθυστέρησε για περισσότερο από έξι μήνες να εντάξει στον ν. 4487/2017 και νέες παραγωγές. Προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφασή της να εντάξει στον αναπτυξιακό νόμο πλήθος τηλεοπτικών προγραμμάτων και εκπομπών, πέρα από τις σειρές. Αυτό σημαίνει πως στο μέλλον δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η επιδότηση των reality shows.

Πηγή: typologies.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:10