29/11/2020 00:26:11

Μετά τη Θεσσαλονίκη, και στο Ρέθυμνο ξεφορτώθηκαν 37 πατίνια στο ... βυθό (Video)

Μετά τη Θεσσαλονίκη, και στο Ρέθυμνο ξεφορτώθηκαν 37 πατίνια στο ... βυθό (Video) - Media

 

Τον βυθό της... θάλασσας φαίνεται πως επέλεξαν κάποιοι ασυνείδητοι στο Ρέθυμνο για να πετάξουν 37 στον αριθμό ηλεκτρικά πατίνια!

Το απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες, ενώ, μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε το Λιμενικό Ταμείο, η διαχειρίστρια εταιρεία έδωσε εντολή σε ιδιώτη δύτη προκειμένου να τα ανασύρει...

Και ενώ η πλειοψηφία των πολιτών εξακολουθεί να βλέπει «με στραβό μάτι» την παρουσία τους στους δρόμους της πόλης, εξαιτίας των ατυχημάτων που είχαν σημειωθεί το προηγούμενο καλοκαίρι, η δημοτική Αρχή τηρεί στάση αναμονής μέχρις ότου να ψηφιστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία τους.

Αναλυτικότερα, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 37 στον αριθμό ηλεκτρικά πατίνια κατέληξαν από τη μια στιγμή στην άλλη να κάνουν... “παρέα” με τα ψάρια στον βυθό της μαρίνας του Ρεθύμνου.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε γνωστό όταν άνδρας της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης της μαρίνας ενημέρωσε το Λιμενικό Ταμείο για το θέαμα που μόλις είχε αντικρίσει στη θάλασσα. «Το να πετάξει κάποιος τα πατίνια στη θάλασσα δεν είναι σωστό, όπως επίσης δεν είναι σωστό να τα παρατούν δεξιά και αριστερά ακόμα και στους δρόμους, με κίνδυνο να υποστούν βλάβες ή τα τρακάρει κάποιο αυτοκίνητο», σχολίασαν μεταξύ άλλων στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” κάτοικοι της πόλης.

Εντωμεταξύ, από την πρώτη στιγμή που τα ηλεκτρικά πατίνια έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης, οι περισσότεροι Ρεθυμνιώτες δεν τα είδαν “με καλό μάτι”, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης - και χωρίς κανόνες - χρήση τους, καθώς έφτασαν στο σημείο να αποτελούν “φόβο και τρόμο” για οδηγούς και πεζούς.

«Γενικά τα φοβάμαι», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας μια νεαρή σε ηλικία γυναίκα, η οποία σαν οδηγός τα έχει δει άπειρες φορές μπροστά στα μάτια της την ώρα που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Η δημοτική Αρχή από την άλλη, που στηρίζει εμπράκτως τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη, εξακολουθεί να τηρεί στάση αναμονής μέχρις ότου η Βουλή να ανάψει το “πράσινο φως” στο νομικό πλαίσιο που θα διέπουν τη χρήση τους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άγγελος Μαλάς, υποστήριξε ότι «θα πρέπει να μπουν κανόνες και να υπάρξει ένα καθεστώς που θα διέπει τη λειτουργία του συγκεκριμένου μέσου, που είναι κάτι καινούργιο για το Ρέθυμνου και δεν το γνωρίζουμε.

Ωστόσο, έχουμε τη διαβεβαίωση του αρμόδιου υπουργού ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί για ψήφιση η κανονιστική διάταξη που θα διέπει τη λειτουργία τους και θεωρούμε ότι με την εν λόγω διάταξη θα μπει τάξη, ώστε το μέσο αυτό να εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα και στη Θεσσαλονίκη, όταν εντοπίστηκαν 80 ηλεκτρικά πατίνια στον Θερμαϊκό, ενώ στην περίπτωση του Ρεθύμνου τα 37 πατίνια ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, μαζί φυσικά με άλλα άχρηστα αντικείμενα...

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.