search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:04
MENU CLOSE

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, εναλλαγές προσήμων στο Χ.Α.

17.02.2020 12:07
Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, εναλλαγές προσήμων στο Χ.Α. - Media

 

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη, κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει τα επιτόκια, προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, στο 3,15%, από 3,25% μείωσε τα επιτόκια ετήσιων δανείων η κεντρική τράπεζα της Κίνας, σε μία κίνηση που στόχο έχει να βοηθήσει την οικονομία.

Όπως μετέδωσε το MarketWatch, η τράπεζα έδωσε ρευστότητα 200 δισ. γουάν (28,6 δισ. δολάρια) και ενίσχυσε την οικονομία με 100 δισ. γουάν (14,3 δισ. δολάρια) μέσω reverse repos. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα εντείνει τα μέτρα ρευστότητας, για να περιορίσει τα καθοδικά ρίσκα λόγω του κορωνοϊού.

Από την άλλη, με πιο γρήγορο ρυθμό απ’ ό,τι αναμενόταν συρρικνώθηκε η ιαπωνική οικονομία το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου. Η οικονομία κατέβασε απότομα ταχύτητα, κατά 6,3%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Σύμφωνα με τους Financial Times, “η πτώση ήταν πολύ χειρότερη, από το 3,7% που ανέμεναν οι αναλυτές”.

Εν τω μεταξύ, “η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας θα παραμείνει αδύναμη το πρώτο τρίμηνο του 2020, με την επιβάρυνση να έρχεται από τις αδύναμες εξαγωγές και την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα”, σύμφωνα με τη Bundesbank και την οικονομική έκθεσή της που δημοσιεύθηκε.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση του πρώτου μισού της συνεδρίασης, βρήκε τον γενικό δείκτη να έχει κινηθεί μέσα σε νέα σχετικά στενό εύρος, με εναλλαγές προσήμων, ενώ σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα παραμένει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 926,17 (+0,42%) και 921,84 μονάδων (-0,05%), ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 13 εκατ., από τα οποία τα 0,3 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Στα, μέχρι στιγμής, χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, εκτός από τις χαμηλές συναλλαγές, η αδύναμη εικόνα στις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και η επενδυτική αδιαφορία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE25, με αξιοσημείωτες μεταβολές κινούνται μόνο οι ΑΔΜΗΕ (+2,79%), Viohalco (-1,49%) και Ελ. Πετρέλαια (+1,92%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα είναι θετική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη υψηλότερα των 927 μονάδων, αν και ο αδύναμος τζίρος κρατά χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, για κάτι σημαντικά καλύτερο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:03