search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:20
MENU CLOSE

Τα γυρίζει ο Μουτζούρης: «Αγαπάμε τον Μηταράκη», λέει τώρα – Τον «αδειάζει» ο Μαργαρίτης Σχοινάς

19.02.2020 12:59
Τα γυρίζει ο Μουτζούρης: «Αγαπάμε τον Μηταράκη», λέει τώρα - Τον «αδειάζει» ο Μαργαρίτης Σχοινάς    - Media

 

Με διαφορετική στάση όσον αφορά το ενδεχόμενο διάλογου για το μεταναστευτικό εμφανίστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του  στην οποία έγραφε προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη «ας μην περιμένει αδίκως».

«Εδώ είμαστε για διάλογο. Από τις 3 το μεσημέρι θα είμαστε στην Αθήνα και το κινητό μου θα είναι ανοιχτό για διάλογο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

Ερωτηθείς, δε, για τη γνώμη του όσον αφορά τον κ. Μηταράκη ο Κώστας Μουτζούρης είπε «τον αγαπάμε τον Νότη Μηταράκη, είναι και πολίτης του βορείου Αιγαίου, δεν τα έχουμε σπάσει μαζί του, η πόρτα μου και το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτά».

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου διευκρίνισε, ακόμα, ότι η διαφωνία των κατοίκων των νησίων του ανατολικού Αιγαίου είναι με την επίταξη περιοχών μόνο στις δικές τους περιοχές.

«Γιατί κάνει επιτάξεις μόνο στα νησιά και όχι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρέπει τα νησιά να έχουν 50.000 επειδή αντιδρά η υπόλοιπη Ελλάδα;» σημείωσε με έμφαση, προσθέτοντας ότι «είναι μονόπατη η απόφαση της κυβέρνησης ότι το όλο θέμα θα λυθεί αν χτιστούν κάποιες κλειστές δομές στα νησιά, ειδικά όταν προχθές το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μία χώρα μπορεί να απελαύνει μαζικά παρανόμως εισερχομένους μετανάστες».

Επικαλούμενος δε διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ο περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι καμία συμφωνία δεν επιβάλλει την παραμονή μεταναστών στα νησιά, όπου αποβιβάζονται και ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Μας είπε ο κ. Σχοινάς, στις Βρυξέλλες όπου βρεθήκαμε, ότι κανείς νόμος, κανένα Δουβλίνο δεν επιβάλλει τη διατήρηση των μεταναστών στα νησιά, όπως μας λέει η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μουτζούρης. «Αυτό μας εκπλήσσει, διότι μέχρι τώρα ελέγετο ότι οι συμφωνίες είναι αυτές που κρατούν τους μετανάστες στα νησιά»

Αδειασμα από τον Σχοινά

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, «αδειάζει» τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίο, Κώστα Μουτζούρη.

Ο περιφερειάρχης με ανάρτησή του στο Facebook, μετέφερε συνομιλία που ισχυρίζεται ότι είχε με τον Έλληνα επίτροπο αναφορικά με το προσφυγικό, η οποία όπως προκύπτει από το tweet του τελευταίου, έχει διαστρεβλωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη, ο Μαργαρίτης Σχοινάς φέρεται να είπε: «…η Ελλάδα μόνη της καθόρισε να παραμένουν οι αιτούντες άσυλο στα νησιά έως ότου ληφθεί απόφαση επί της αιτήσεως τους. Την παραμονή αυτή δεν την επιβάλλει το λεγόμενο Δουβλίνο ή άλλη συμφωνία …» .

Το ηχηρό «άδειασμα» από τον Μαργαρίτη Σχοινά ήρθε σήμερα. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά:

«Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30