search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:33
MENU CLOSE

Αυτή είναι προεκλογική υπόσχεση

18.06.2012 13:46
Αυτή είναι προεκλογική  υπόσχεση - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Εκλογές γίνονται και σε άλλα μέρη του πλανήτη και οι υποψήφιοι  τάζουν –ως είθισται.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Εκλογές γίνονται και σε άλλα μέρη του πλανήτη και οι υποψήφιοι  τάζουν –ως είθισται.

Το Μεξικό έχει σε λίγο καιρό  ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου και το μείζον θέμα της κεντροαμερικανικής χώρας είναι τα καρτέλ των ναρκωτικών που αποτελούν ένας είδος κράτους εν κράτει.

Οι βαρόνοι της ντρόγκας ελέγχουν ολόκληρες επαρχίες της  χώρας και δίνουν δουλειά σε πολλούς  φτωχούς που δεν βρίσκουν άλλο τρόπο ώστε να μπορούν να συντηρήσουν  τις οικογένειές τους. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί την παραγωγή και διανομή τεραστίων ποσοτήτων  ναρκωτικών ουσιών σε πολλά μέρη του  κόσμου και κυρίως στις ΗΠΑ.

Όλοι οι υποψήφιοι για  την προεδρία έχουν αναφερθεί  εκτενώς στο σοβαρό πρόβλημα και  έχουν υποσχεθεί λύσεις. Ένας εξ αυτών όμως έκανε την κίνηση –ματ.

Ο Ενρίκε Πένια Νιέτο «έφαγε» στη στροφή τους αντιπάλους του αφού προσέλαβε ως σύμβουλο τον άνθρωπο που το όνομα του είναι θρύλος στη Νότιο Αμερική όσον αφορά τον πόλεμο κατά των ναρκεμπόρων.

Ο Όσκαρ Ναράνχο είναι αυτός που ξεπάστρεψε τα πανίσχυρα καρτέλ στην πατρίδα του την Κολομβία και το όνομά του έχει αποκτήσει μυθικές διαστάσεις. 0 55χρονος στρατηγός της αστυνομίας προσελήφθη από τον Πένια Νιέτο για να ενισχύσει την εκστρατεία του χάρη στο κύρος που διαθέτει και για να κυνηγήσει τους Μεξικανούς εμπόρους του θανάτου.

Ο Ναράνχο κατάφερε να εισχωρήσει και να διαλύσει ουσιαστικά τα περιβόητα καρτέλ του Μεντεγίν και του Κάλι και πιστώνεται τον αφανισμό ανθρώπων όπως ο Πάμπλο Εσκομπάρ.

Έχοντας στην διάθεση του 170.000 εκπαιδευμένους στρατιώτες ο στρατηγός  Ναράνχο όχι μόνο διέλυσε τις συμμορίες των ναρκωτικών αλλά αποκατέστησε το όνομα της χώρας του στο εξωτερικό και κέρδισε την εγχώρια κοινή γνώμη αφού έπεισε τον απλό κόσμο ότι είναι λάθος να δουλεύουν για τους εξαγωγείς κοκαΐνης. Σε αυτό το ατού ποντάρει προεκλογικά και ο Πένια Νιέτο. Την ώρα που ο νυν πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν εστιάζει στις κεφαλές των καρτέλ, ο υποψήφιος διάδοχος του σκοπεύει μέσω του Ναράνχο και της δημοτικότητάς του να επηρεάσει τους ανθρώπους που εξαναγκάζονται να δουλεύουν για τους ναρκέμπορους.

Αν πετύχει κάτι τέτοιο θα απομονώσει τους αρχηγούς από τη βάση τους και θα γίνει θεωρητικά  πιο εύκολη η σύλληψή τους και  η διάλυση των συμμοριών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30