search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:26
MENU CLOSE

Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Μητσοτάκης: Συνάντηση την Πέμπτη με τον Μουτζούρη

26.02.2020 17:54
Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Μητσοτάκης: Συνάντηση την Πέμπτη με τον Μουτζούρη - Media

 

Το ρόλο του «πυροσβέστη» επιχειρεί να αναλάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η κατάσταση σε Χίο και Λέσβο παραμένει έκκρυθμη και οι συγκρούσεις κατοίκων των νησιών με την αστυνομία κλιμακώνονται επικίνδυνα.

Έτσι, την Πέμπτη το απόγευμα, ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, και δημάρχους των τριών νησιών όπου θα κατασκευαστούν κλειστές δομές, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξήρε τη στάση της αστυνομίας στα νησιά, λέγοντας ότι πρέπει «να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις, είχαν δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Είδαμε εικόνες βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις», προσθέτοντας ότι «όλοι όσοι είδαν τις εικόνες δεν θέλουν να τις ξαναδούν. Δεν μπορεί ο πολίτης που θέλει να διαμαρτυρηθεί να παίρνει μαζί του μολότοφ. Συνήθως παίρνει την οργή του, όχι μολότοφ».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν. Κάποιες άλλες θα παραμείνουν», προσθέτοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει και πρέπει «να δούμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:26