05/08/2020 16:41:50

Άτολμη δήλωση της ΕΛ.ΑΣ για τα έκτροπα των ΜΑΤ στα νησιά - Υπόσχεται γενικά καταλογισμό ευθυνών (Video)

Άτολμη δήλωση της ΕΛ.ΑΣ για τα έκτροπα των ΜΑΤ στα νησιά - Υπόσχεται γενικά καταλογισμό ευθυνών (Video) - Media

 

Με μια σύντομη δήλωση, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, αναφέρθηκε στα όσα πρωτοφανή και απαράδεκτα έκαναν τα ΜΑΤ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις δύο προηγούμενες μέρες.

Ο ίδιος υποσχέθηκε «έρευνα σε βάθος» ενώ πρόσθεσε ότι «έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές».

Με θράσος μάλιστα έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου» όταν είναι ολοφάνερο ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί ήταν αυτοί που βανδάλισαν μαζί με κατοίκους το κράτος δικαίου.

Σε κάθε περίπτωση, ευθύνες φέρει και το Λιμενικό Σώμα, οι άνδρες του οποίου θα έπρεπε να έχουν συλλάβει τους αστυνομικούς που προκάλεσαν φθορές στο λιμάνι και στα αυτοκίνητα κατοίκων, καθώς τα συγκεκριμένα αδικήματα διώκονται αυτεπάγγελτα.

Στη δήλωση δεν κατονομάζονται καν τα ΜΑΤ, ούτε οι καταστροφές περιουσιών κατοίκων.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος.

Οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας.

Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή.

Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη:

Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.