search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Νέος γύρος διαβουλεύσεων

19.06.2012 06:14
Νέος γύρος διαβουλεύσεων - Media

Νέο κύκλο διαβουλεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ακόμη και εντός της ημέρας θα έχουν η Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. Σύσκεψη αυτή την ώρα μεταξύ στελεχών των τριών κομμάτων.

Νέο κύκλο διαβουλεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ακόμη και εντός της ημέρας θα έχουν η Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. Σύσκεψη αυτή την ώρα μεταξύ στελεχών των τριών κομμάτων στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή.

22:50 Tελείωσε η σύσκεψη των εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη.

21:40 Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά χωρίς συμμετοχή βουλευτών ή στελεχών της ΔΗΜΑΡ εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης στην Κ.Ε. του κόμματος.

20:05 Η μονή πρακτική λύση μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια κυβέρνηση με την στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την νέα κυβέρνηση και δεν θα είναι όπως είπε «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση». 

Ο Ε. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση αλλά παρέπεμψε για τις τελικές αποφάσεις στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Υποστήριξε ότι το πλέον σημαντικό ζήτημα για τη χώρα είναι η σύσταση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας που θα αντιμετωπίσει τους δανειστές και όχι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. 

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για μικροπολιτικά παιχνίδια αφού όπως ανέφερε ο Ε. Βενιζέλος πέραν της άρνησης του για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας, αρνήθηκε να συμμετάσχει και στην εθνική διαπραγματευτική ομάδα.

18:30 Συνεδριάζει σήμερα στις 19:30 η κεντρική επιτροπή της Δημ.Αρ. Στις 10 το πρωί Τετάρτης συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

17:58 Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των τριών κομμάτων για τον καθορισμό του κοινού προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης. Η συνάντηση θα γίνει μεταξύ των Χρ.Λαζαρίδη, Β.Μεϊμαράκη από τη ΝΔ, Κ.Σκανδαλίδη, Στ.Αγγελούδη από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ. Εάν καταλήξουν σε συμφωνία θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των τριών αρχηγών, για να επισφραγίσουν τη συμφωνία.

17:20 Υπάρχουν συγκλίσεις στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ,  Γιάννης Μιχελάκης, αλλά απέφυγε να επεκταθεί. «Οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον Real Fm, είπε: «Υπάρχει η διερευνητική διαδικασία, όλα τα άλλα θα συζητηθούν αμέσως μετά. Υπάρχουν συγκλίσεις και περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.»

15:50 Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε στην Ιπποκράτους με τους νεοεκλογέντες βουλευτές του κόμματος δήλωσε ότι στη νέα κυβέρνηση δεν θα συμμετέχουν οι βουλευτές και οι πρώην υπουργοί του κόμματος.

15:40 Αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες

11:10 «Έχουμε πολύ μεγάλο βαθμό σύγκλισης απόψεων με τον Φώτη Κουβέλη» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ενώ πρόσθεσε ότι «στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης πρέπει να συμμετάσχουν και δυνάμεις που δεν θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση».

11:05 «Παραδοχή μας είναι ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση με συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής», τόνισε o πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά το τέλος της συνάντησης.

11:00 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη. 

10:10 Σε εξέλιξη η συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει ζητήσει να ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, με τη σύγκληση σύσκεψης των αρχηγών ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ η στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς θεωρείται καθοριστική στις προσπάθειες για τη δημιουργία κυβέρνησης, δεδομένου ότι και εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχει προβληματισμός για τη συμμετοχή του Κινήματος σε κυβέρνηση χωρίς τη ΔΗΜΑΡ.

Δείτε όλο το χρονικό της χθεσινής ημέρας εδώ.

(Τα βίντεο είναι από το real.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01