search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:33
MENU CLOSE

Χιλή: Επιστροφή στις άγριες συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών (Videos)

03.03.2020 07:59
Χιλή: Επιστροφή στις άγριες συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών (Videos) - Media

 

Διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν χθες Δευτέρα στη Χιλή κι ένα κτίριο πυρπολήθηκε στο Σαντιάγο, καθώς μπήκε ένας μήνας που προβλέπονται πολλές μαζικές κινητοποιήσεις και οι αρχές εκφράζουν φόβους πως η βία θα αναζωπυρωθεί. Μία διαδήλωσε έγινε στην Πλατεία Ιταλίας, στην πρωτεύουσα.

Αφού έπεσε η νύχτα, άνθρωποι με καλυμμένα πρόσωπα ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες με δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας στους δρόμους γύρω από την «Πλατεία Αξιοπρέπειας», όπως μετονόμασαν οι διαδηλωτές τον χώρο αυτό, επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης που συνταράξει το λατινοαμερικάνικο κράτος επί τέσσερις μήνες και πλέον, καθώς ξέσπασε η σοβαρότερη κοινωνική κρίση μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1990.

Ένα παλιό κτίριο πυρπολήθηκε για δεύτερη φορά. Οι ταραχές επεκτάθηκαν και σε άλλες συνοικίες της πρωτεύουσας της Χιλής, όπου διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και τους έβαλαν φωτιά, πριν διαλυθούν από την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων κι εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση. Κινητοποιήσεις και βίαια επεισόδια αναφέρονταν επίσης μέχρι τα ξημερώματα και σε άλλες πόλεις, όπως η Βαλπαραΐσο (κεντρικά) και Κονσεψιόν (νότια). Οι αρχές της Χιλής φοβούνται νέα κλιμάκωση της βίας τον Μάρτιο, μήνα που έχουν προγραμματιστεί διάφορες κινητοποιήσεις, ειδικά την ερχόμενη Κυριακή, παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01