search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:18
MENU CLOSE

Eurostat: Οι χώρες με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες – Η θέση της Ελλάδας

03.03.2020 14:12
ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός θα ξαναρχίσει τα στρατιωτικά γυμνάσια στην Ευρώπη       - Media

 

Τα τελευταία γεγονότα στο Έβρο και οι συνεχείς, διαχρονικές προκλήσεις από την Τουρκία δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο γιατί η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις αμυντικές δαπάνες σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε την Τρίτη η Eurostat, και παρουσιάζει το news247 η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης με τις υψηλότερες δαπάνες στον χώρο της άμυνας για το 2018.

Το 2% του ΑΕΠ στην Άμυνα

Eurostat: Οι χώρες με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες. Η θέση της Ελλάδας

Τον υψηλότερο ποσοστό δημοσίων δαπανών για την Άμυνα προς το ΑΕΠ, ανάμεσα στα 27 κράτη, εμφανίζει η Λετονία με 2,1% με την Ελλάδα και την Εσθονία να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής με ποσοστό 2%. Στον αντίποδα το χαμηλότερο ποσοστό εμφανίζουν η Ιρλανδία (0,3%), το Λουξεμβούργο (0,5%) και η Μάλτα (0,6%).

Από τον παρακάτω πίνακα φαίνεται ότι η Ελλάδα ακόμη και μέσα στην δεκατία της ύφεσης διαχρονικά πρωταγωνιστεί στις αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό (%) των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης.

Στην μεγάλη εικόνα, το 2018 οι κρατικές δαπάνες των 27 κρατών μελών για την άμυνα ανήλθαν σε 162 δισ. ευρώ, ήτοι 2,6% των συνολικών δαπανών. Αυτό ισοδυναμεί με το 1,2% του ΑΕΠ. Συνολικά στην ΕΕ, οι δαπάνες γενικής κυβέρνησηςη για την άμυνα ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν ελαφρά (1,4%) διαχρονικά από το 2001.

Eurostat: Οι χώρες με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες. Η θέση της Ελλάδας

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10