search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Στις Σέρρες το πρώτο κλειστό κέντρο μεταναστών – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι κάτοικοι

04.03.2020 18:08
Στις Σέρρες το πρώτο κλειστό κέντρο μεταναστών - Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι κάτοικοι - Media

 

Στο πόδι βρίσκονται από το πρωί οι Σέρρες μετά την είδηση ότι μπορεί να δημιουργηθεί στην περιοχή της Ροδόπολης το κλειστό κέντρο για πρόσφυγες που προγραμματίζει να λειτουργήσει στη Βόρεια Ελλάδα η κυβέρνηση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (4.3) ο δήμος Σιντικής αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετά από έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν: «Η λειτουργία μεταναστευτικής δομής στο πρώην στρατόπεδο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ στην Ροδόπολη». Οι συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη (5.3) και θα πραγματοποιηθούν έξω από το στρατόπεδο Βασιλειάδη το οποίο βρίσκεται μία ανάσα από τη Ροδόπολη.

Στο νέο περίκλειστο κέντρο, το οποίο θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να μετακινηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, τόσο από τον Έβρο όσο και από τα νησιά, με στόχο να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους.

«Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι μπορεί να δημιουργηθεί η κλειστή δομή στο πρώην στρατόπεδο Βασιλειάδη. Θα αντιδράσουμε και δεν θα το επιτρέψουμε. Το στρατόπεδο βρίσκεται μέσα στο χωριό. Δεν μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης και πρόσθεσε: «Στις Σέρρες φιλοξενούνται περίπου 1.500 πρόσφυγες και άλλοι περίπου 150 άτομα σε ξενοδοχεία. Υπερκαλύπτουμε την ποσόστωση που πρέπει να φιλοξενήσουμε». Στο μεταξύ, την Τρίτη εκδόθηκε σε ΦΕΚ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ), σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται για ένα μήνα η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται παράνομα στη χώρα και τα άτομα αυτά επιστρέφονται –χωρίς καταγραφή– στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής.

Το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» λειτουργούσε έως τα τέλη του 2012 ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, οπότε και λόγω κρίσης έβαλε λουκέτο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:12