search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:19
MENU CLOSE

Γερμανοί και Αυστριακοί ακροδεξιοί ποζάρουν στον Έβρο (Photos)

05.03.2020 16:04
Γερμανοί και Αυστριακοί ακροδεξιοί ποζάρουν στον Έβρο (Photos) - Media

 

Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland), ανέβασαν φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης στο Twitter από τον Έβρο.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται οκτώ μέλη της οργάνωσης, τα οποία κρατούν σημαίες του «Identity Movement», καθώς και αυτές της Ελλάδας και της Αυστρίας και ένα πανό που γράφει «Απαγορεύεται. Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας».

Όπως αναφέρει το Reader.gr σ’ ένα εκ των tweet που ανέβασαν τα μέλη της οργάνωσης εκφράζουν «την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συνοριοφύλακες».

Μαζί τους είναι και ο ακροδεξιός ηγέτης του «Identity Movement» Αυστρίας ( Identitäre Bewegung Österreichs), Μάρτιν Σέλνερ, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ενέργειες που προωθούν τον νεοναζισμό.

 

Ο ίδιος μάλιστα μάλιστα με ανάρτησή του στο Twiteerχαρακτήρισε τον εαυτό του «διεθνή εθελοντή για την Ελλάδα» και ανέφερε ότι θα έρθει στις 3 Μαρτίου.

Ποιος είναι ο Μάρτιν Σέλνερ

Ο Μάρτιν Σέλνερ το 2008 οδήγησε Γερμανούς Νεοναζί ώστε να παρεμποδίσουν φιλελεύθερες συγκεντρώσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει προσκύνημα σε μνημείο για τις υπηρεσίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ.

Επίσης τον Απρίλιο του 2016 διέκοψε με ακόμα 30 μέλη της οργάνωσης του, τη θεατρική παράσταση Die Schutzbefohlenen (η οποία είχε σαν θεματολογία πρόσφυγες και μετανάστες που αιτούνται άσυλο), πετώντας ψεύτικο αίμα.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του αυτών τον Μάρτιο του 2018 του απαγορεύθηκε η είσοδος στην Αγγλία, καθώς η παρουσία δεν θα συνέβαλε στο κοινό καλό και μετά από δύο μέρες κράτησης, αποχώρησε από τη χώρα. Επίσης ένα χρόνο αργότερα απορρίφθηκε και η αίτηση του για βίζα προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και τον Ιούνιο του 2019 του επιβλήθηκε δια βίου απαγόρευση εισόδου στην Αγγλία.

Τι είναι το Identity Movement

Το Identity Movement είναι μία ακαταδεξία οργάνωση που ξεκίνησε από τη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η οποία προωθεί ιδέες όπως «έθνη-κράτη που αποτελούνται μόνο από λευκούς και προτείνει τον αποκλεισμό των μεταναστών και των μη λευκών υπηκόων από την Ευρώπη».

Η οργάνωση παρότι δημιουργήθηκε στη δυτική Ευρώπη πλέον έχει επεκταθεί και στην ανατολική, ενώ διατηρεί παραρτήματα εκτός από την Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία.

Καταγγελία Die Linke για κινητοποίηση Γερμανών ακροδεξιών

Στη – σοβαρή – καταγγελία ότι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση μετάβασης νεοναζί στον Έβρο προχώρησε η Katharina König-Preuss, εκπρόσωπος του αριστερού κόμματος Die Linke στο κρατίδιο της Θουριγγίας.

Σε tweet που έκανε η κυρία König-Preuss, αναφέρεται ότι υπάρχει κινητοποίηση και μέσω διαδικτυακών ομάδων προς ακροδεξιούς ώστε να μαζευτούν στον Έβρο «για να βοηθήσουν τους Έλληνες πατριώτες στον αγώνα τους».

Μάλιστα, σε ανακοίνωση του κόμματος Die Linke αναφέρεται ότι είναι ανάγκη να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για να ανασχεθεί αυτό το κύμα κινητοποίησης των νεοναζί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01