search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:20
MENU CLOSE

Άσαντ σε Ερντογάν: Αποκατάσταση των σχέσεων, αν σταματήσεις να στηρίζεις τρομοκράτες

05.03.2020 18:52
Πυρά Άσαντ κατά Ερντογάν: Είναι ο κύριος υποκινητής της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Στέλνει ενόπλους από τη Συρία - Media

 

Η Δαμασκός είναι έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Άγκυρα αν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σταματήσει να στηρίζει τρομοκράτες, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24, σχεδόν την ίδια στιγμή των κοινών δηλώσεων Πούτιν και Ερντογάν για την κατάσταση στο Ιντλίμπ.

«Ο κοινός μας στόχος με τη Ρωσία είναι να απομακρύνουμε την Τουρκία από τη στήριξη τρομοκρατών και να την επαναφέρουμε στη φυσική της θέση», τόνισε ο Άσαντ.

«Δεν μπορούμε να πετύχουμε έναν τέτοιο στόχο, ενώ ο Ερντογάν στηρίζει τρομοκράτες. Είναι αναγκαίο να απαλλαγούμε από τη στήριξη των τρομοκρατών και τότε η κατάσταση θα επιστρέψει (στην πρωτύτερη κατάσταση)», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Άσαντ, δεν υπάρχει εχθρότητα μεταξύ των λαών των δύο χωρών και οι εντάσεις συνδέονται με πολιτικά συμφέροντα.

Συρία και Τουρκία διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις το 2012.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:20